VIDEO Lasconi nu e deranjată de dubla măsură a USR: Penalii noștri sunt mai buni decât penalii lor

Întrebată despre cei prezența unor persoane cu probleme penale pe listele USR (Clotilde Armand este inculpată într-un dosar penal, Vlad Voiculescu este suspect într-un dosar DNA), Elena Lasconi a răspuns: „Da, dar nu sunt găsite vinovate. Noi am trecut aseară în Comitetul Politic, ca să aibă și mai multă greutate: pentru orice membru USR care este găsit vinovat un primă instanță, adică trebuie să vadă și un judecător tot ceea ce a cercetat un procuror, trebuie să-și dea demisia din funcțiile publice și din partid. Dacă nu, va fi exclus.”

Elena Lasconi susține că nu ar fi normal ca persoanele care fac obiectul anchetelor penale să se retragă până la lămurirea învinuirilor care li se aduc.

„Nu cred că ar fi o normalitate asta, pentru că vă spun și în calitate de primar, instituțiile sunt politizate, încearcă să-ți creeze, să-ți facă dosare. Pe mine mă interesează ce spune judecătorul. Dar e ciudat să arătați cu degetul spre USR, în condițiile în care nu s-a auzit de niciun USR-ist care să fi luat vreun cent vreodată, vreun leu. Alții fură cu portbagajele. Pe candidatul la prezidențiale al USR îl întrebați de ce nu-și mai aduce aminte în detaliu cum a luat un proiect în urmă cu 23 de ani și alții fură cu portbagajul. Știm că și PSD, și PNL este plin de penali pe bune. Ei dacă îi iau de pe liste îi mută în locuri călduțe, în diverse agenții sau consilii de administrație unde primesc mii de euro pe lună. V-aș ruga să faceți o cercetare să vedeți care sunt penalii de-adevăratelea din PSD și PNL, cei care au luat pe persoană fizică această țară”, a declarat Lasconi.

„Eu promovez următorul lucru: nici pe fratele meu nu îl protejez dacă este găsit vinovat în primă instanță. E adevărat, e un pic nedrept și în prima instanță, că dacă după aia este găsit nevinovat. Dacă este găsit nevinovat, poate să se întoarcă alături de noi. Dar mie mi se pare absurd să arătați către USR, care a inițiat Fără penali, care se bate pentru referendumul ăsta Fără penali”, a mai explicat prezidențiabila USR.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Handbal feminin: Campioana CSM Bucureşti, victorie cu vicecampioana Rapid Bucureşti, în derby-ul etapei a 7-a

Dana Marijuana ‘cântă’ tot în spatele gratiilor: Judecătorii n-au lăsat-o în arest la domiciliu