Două tinere care ofereau servicii sexuale, reţinute pentru tâlhării; trei bărbaţi le ajutau

IPJ Braşov a informat, miercuri, că cele două tinere, de 23 şi respectiv 21 de ani, din localităţile Racoş şi Teliu, ar fi abordat persoane de sex masculin în zona unui spaţiu comercial, situat pe bulevardul Victoriei, din municipiul Braşov, pe care, sub pretextul oferirii de servicii sexuale, le-ar fi determinat să consume în exces băuturi alcoolice şi, ulterior, profitând de starea de vulnerabilitate în care erau aduse persoanele, acestea ar fi fost deposedate de bunurile de valoare – sume de bani, carduri bancare şi telefoane mobile.

Alături de cele două tinere, au fost reţinuţi trei bărbaţi, dintre care unul era agent de pază în spaţiul comercial menţionat, toţi trei ajutându-le să scoată bani de pe cardurile bancare luate de la victime.

„Cele două tinere erau sprijinite în săvârşirea acestor acte infracţionale de alţi doi bărbaţi, de 23, respectiv 26 de ani, din localităţile Racoş şi Apaţa, care aveau rolul de a se deplasa la unităţi bancare din apropiere pentru a retrage sume de bani de pe conturile persoanelor vătămate, după ce, anterior, obţinuseră cardurile persoanelor vătămate împreună cu codul PIN. În cadrul aceleiaşi activităţi infracţionale, un alt bărbat, de 43 de ani, din municipiul Braşov, angajat ca agent de pază la spaţiul comercial, situat în zona în care persoanele vătămate erau abordate, a avut rolul de a se asigura că cei care acţionau nu sunt observaţi şi, mai mult decât atât, se ocupa de identificarea şi indicarea persoanelor vulnerabile. De asemenea, acesta facilita şi extragerile de bani din conturile celor deposedaţi de carduri”, a precizat IPJ Braşov.

Faptele de tâlhărie documentate în dosar s-ar fi petrecut în perioada septembrie – octombrie, iar marţi, poliţiştii braşoveni au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară şi şapte mandate de aducere în cadrul acestui dosar, constituit în urma mai multor sesizări referitoare la savârşirea unor infracţiuni contra patrimoniului, constând în tâlhării şi furturi calificate, urmate de fraude comise prin sisteme informatice şi mijloace de plată electronice.

Sursa: www.stiripesurse.ro

VIDEO Nicolae Ciucă ‘se dezbracă’ înainte de alegeri: ‘Oricât de mult am farda un personaj anume, românii au puterea să vadă dincolo de fard’

Osteoporoza este o problemă de sănătate publică, cea mai frecventă boală metabolică osoasă