Decizia care ar putea hotărâ soarta alegerilor din SUA – Acuzații grave la adresa lui Donald Trump

Aceștia au depus un document în instanță, argumentând că Trump „și-a determinat în mod voit” susținătorii să obstrucționeze certificarea victoriei electorale a lui Joe Biden prin răspândirea de afirmații false despre fraude electorale.

În octombrie, Trump a cerut unui judecător federal să respingă cele două acuzații principale de obstrucționare, invocând o decizie recentă a Curții Supreme care a favorizat un inculpat acuzat de participare la revolta din Capitoliu. Însă echipa lui Smith a subliniat că aceste acuzații demonstrează clar legătura dintre acțiunile lui Trump și încercarea sa de a opri certificarea rezultatelor alegerilor din 2020.

 

La 6 ianuarie 2021, o mulțime de protestatari care-l sprijineau pe președintele Statelor Unite, Donald Trump, au luat cu asalt Capitoliul Statelor Unite, încălcând securitatea și ocupând părți ale clădirii timp de câteva ore. Revoltele au fost provocate de comentariile făcute de Trump la un miting anterior. Asaltul a perturbat o sesiune comună a Congresului pentru a număra votul Colegiului Electoral și a certifica victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale din 2020 și a condus la evacuări și blocaje ale clădirii.

După câteva săptămâni de afirmații false ale lui Trump cu privire la frauda electorală, mii din susținătorii săi s-au adunat la Washington, DC în 5 și 6 ianuarie pentru a protesta împotriva rezultatelor alegerilor și pentru a cere vicepreședintelui Mike Pence și Congresului să respingă victoria lui Biden. În dimineața zilei de 6 ianuarie, protestatarii s-au adunat la mitingul „Save America” pe The Ellipse, unde președintele Trump, Donald Trump Jr., Rudy Giuliani și mai mulți membri ai Congresului s-au adresat mulțimii[. Trump și-a încurajat susținătorii să „lupte din răsputeri” pentru a „ne lua țara înapoi” și a merge spre Capitoliul SUA

Sursa: www.stiripesurse.ro

Insula Paştelui, sufocată de deşeuri din plastic venite din ocean

Constanţa: Două tinere au murit în urma coliziunii între două autoturisme, unul condus de un şofer băut