Forţele americane au bombardat depozite subterane de arme ale Houthi în Yemen

Statele Unite au efectuat miercuri lovituri de precizie împotriva a cinci depozite subterane de arme în zonele controlate de mişcarea Houthi din Yemen, a anunţat secretarul american al apărării, Lloyd Austin, relatează Reuters.

„Forţele americane au vizat mai multe instalaţii subterane ale houthi care adăpostesc diverse componente de arme de tipuri pe care rebelii houthi le-au folosit pentru a ţinti nave civile şi militare în întreaga regiune”, a declarat Austin.

Comandamentul Central al SUA (CENTCOM) a anunţat într-o postare pe X că evaluările pagubelor produse sunt în curs de desfăşurare şi nu indică victime civile.

Atacul vine după ce, la începutul acestei luni, armata americană a efectuat în Yemen 15 lovituri împotriva unor ţinte legate de luptătorii houthi, care sunt afiliaţi Iranului. Localnicii au relatat explozii la avanposturi militare şi la un aeroport.

Luptătorii Houthi din Yemen au efectuat aproape 100 de atacuri asupra navelor care traversează Marea Roşie începând din noiembrie anul trecut şi spun că acţionează în semn de solidaritate cu palestinienii în războiul de un an al Israelului în Gaza. Ei au scufundat două nave, au confiscat o alta şi au ucis cel puţin patru navigatori.

 

Ciolacu: Planul de reindustrializare a economiei, pe care ne pregătim să îl lansăm, vine să susţină industria auto. Acest plan vizează transformarea României într-un hub de tehnologie şi inovaţie în Europa de Sud-Est în următorii 10 ani

Tenis: Medvedev a câştigat mai mult de un milion de euro deşi a fost învins în doar o oră şi nouă minute, în Arabia Saudită