Bunuri susceptibile de a fi contrafăcute, de peste două milioane de euro, reţinute de inspectorii vamali ieşeni

Inspectorii vamali din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Iaşi – Serviciul Echipe Mobile au reţinut 200.450 articole vestimentare, susceptibile de a fi contrafăcute, cu o valoare totală de peste două milioane de euro (10,3 milioane lei), a anunţat joi Autoritatea Vamală Română (AVR), conform AGERPRES.

Bunurile au fost descoperite ca urmare a controlului efectuat, în cooperare cu poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret – ITPF Sighetu Marmaţiei, asupra a trei automarfare care circulau în regim de tranzit pe ruta Polonia – România – Ucraina.

La 14 octombrie, în jurul orei 19:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, judeţul Suceava, s-au prezentat pentru control, pe sensul de ieşire din ţară, trei şoferi ucraineni cu vârste cuprinse între 35 şi 53 de ani, conducând trei automarfare, toate înmatriculate în Ucraina, deplasându-se pe ruta Polonia- România-Ucraina.

În urma controlului efectuat asupra celor trei automarfare, au fost descoperite mai multe colete conţinând articole vestimentare, susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru mai multe mărci protejate la nivel internaţional, disimulate prin metoda capac.

În conformitate cu reglementările naţionale şi europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Ileana Botez (BVB): Ministerul Finanţelor a atras, în total, 38 de miliarde de lei prin emisiuni de titluri de stat

Orban: Aici se vede perfidia lui Ciolacu şi a lui Ciucă, prin declaraţia lui Ciolacu că nu modifică regulile în timpul jocului. În cazul comasării alegerilor locale cu europarlamentare nu au modificat regulile jocului cu trei luni şi jumătate înainte?