Papa Francisc va publica „Hope”, prima carte de memorii ale unui pontif în funcţie

Papa Francisc a scris o autobiografie, a anunţat editura Penguin Random House (PRH). „Hope”, care va fi publicată la nivel mondial în ianuarie, este prima carte de acest gen scrisă de un papă în funcţie.

Papa şi coautorul său ales, editorul italian Carlo Musso, au lucrat la carte în ultimii şase ani. Planul iniţial a fost de a o publica după moartea sa, dar oportunitatea de a o publica în perioada Jubileului din 2025 – o perioadă dedicată iertării, reînnoirii spirituale şi sărbătorii în Biserica Catolică, care are loc la fiecare 25 de ani – precum şi „nevoile vremurilor noastre”, l-au determinat pe papă să o lanseze cât timp este încă în viaţă, potrivit PRH.

„Hope” spune povestea vieţii lui Francisc, de la rădăcinile sale italiene şi emigrarea strămoşilor săi în America Latină, la copilărie, adolescenţă, alegerea vocaţiei şi viaţa de adult, acoperind întreaga perioadă a papalităţii sale până în zilele noastre.

„Relatându-şi amintirile cu o forţă narativă intimă şi reflectând asupra pasiunilor sale, Papa Francisc abordează fără menajamente unele dintre momentele cruciale ale papalităţii sale şi scrie cu sinceritate, curaj şi profeţie despre unele dintre cele mai importante şi controversate întrebări ale timpurilor noastre actuale”, potrivit PRH.

„Cartea vieţii mele este povestea unei călătorii a speranţei, o călătorie pe care nu o pot separa de călătoria familiei mele, a poporului meu, a întregului popor al lui Dumnezeu. În fiecare pagină, în fiecare pasaj, este de asemenea cartea celor care au călătorit cu mine, a celor care au venit înainte, a celor care vor urma”, a spus Papa Francisc. „O autobiografie nu este povestea noastră privată, ci mai degrabă bagajul pe care îl purtăm cu noi. Iar memoria nu este doar ceea ce ne amintim, ci şi ceea ce ne înconjoară. Ea nu vorbeşte doar despre ceea ce a fost, ci şi despre ceea ce va fi”.

„Hope” va fi lansată în 80 de ţări la 14 ianuarie 2025. Ediţia britanică, publicată de Viking, este tradusă de Richard Dixon.

Nicolae Ciucă, după participarea la întâlnirea cu liderii PPE, la Bruxelles: În declaraţia finală a Summit-ului PPE este prevăzut că România şi Bulgaria merită şi trebuie susţinute să intre pe deplin în spaţiu Schengen

Anchetă a Poliţiei după o sesizare conform căreia un profesor de la o şcoală din Râmnicu Vâlcea ar fi avut relaţii sexuale cu o fată de 17 ani