Breaking – Șoc în Superligă: Rapid, FCSB, Dinamo și CSA Steaua riscă să nu mai primească licență

Din 26 septembrie, când AMFB a fost radiată de instanță, fotbalul din București se confruntă cu o incertitudine profundă. Tudor Iacov a luat inițiativa de a înființa o asociație pentru a apăra drepturile cluburilor din ligile inferioare din Capitală, încercând să reînvie fotbalul bucureștean, conform ProSport.

În paralel, FRF a creat o comisie care a organizat întâlniri cu cluburile din București, în scopul de a identifica soluții pentru depășirea acestei crize și continuarea activității fotbalistice.

FCSB, Dinamo, Rapid și CSA Steaua nu vor mai primi licența și nu vor mai putea juca în Superliga și Liga 2

Un document trimis de FRF pe 31 mai 2024, către Marian Lumînare și semnat de juristul Adrian Stângaciu, subliniază riscurile la care vor fi expuse echipele FCSB, Rapid, Dinamo și Steaua din Liga 2, în cazul în care AMFB nu va mai putea organiza competiții. Documentul detaliază posibilele consecințe negative pentru aceste cluburi, inclusiv impactul asupra statutului lor competițional și pe plan financiar.

„Trebuie avut în vedere și că, în conformitate cu regulile impuse de Federația Română de Fotbal, echipele participante în competițiile profesioniste Liga 1 și Liga 2 sunt obligate să aibă un număr minimum de echipe de juniori pentru a putea participa în competițiile menționate anterior. În acest sens, existența AMFB este de maximă importanță, deoarece unele categorii de vârstă au organizate competiții exclusiv la nivelul asociațiilor județene de fotbal/AMFB. Implicit, dacă AMFB nu va mai putea organiza competițiile respective, nici cluburile cu sediul în București și cu echipe participante în ligile profesioniste cum ar fi CSA Steaua, FCSB Dinamo 1948, Rapid 1923 nu vor mai avea posibilitatea de a îndeplini condițiile de participare în competițiile organizarte de LPF și FRF, ceea ce va conduce la afectarea întregii piramide competiționale”, se arată într-un pasaj din documentul respectiv.

content-image

Contactat de ProSport pentru a comenta asupra conținutului documentului semnat de el, Adrian Stângaciu, directorul departamentului juridic al FRF, a declarat:

„Da, am trimis acel document, dar nu știu ce a făcut domnul Lumînare cu el, dacă s-a apărat sau nu în instanță, deoarece nu am fost parte în dosar și nu cunosc detaliile acestuia. Cred că ar trebui să rămânem calmi în aceste momente și să evităm crearea unui haos în fotbal. Echipele menționate nu vor avea probleme imediate, deoarece au reușit să obțină licența, iar echipele lor de juniori au jucat deja câteva meciuri. Totuși, din 2026, dacă nu se va restabili un AMFB funcțional sau nu va fi repus cel vechi, vor apărea dificultăți pentru aceste cluburi. Grupele de juniori trebuie să fie înscrise oficial în competiție pentru a putea obține licența. Până atunci, să nu provocăm un haos!”

content-image

Sursa: www.stiripesurse.ro

Viitorul București – Nicușor Dan nu exclude dispariția sectoarelor: ‘Discuţia asta este pentru 2028, eventual. Eu vreau să avem o discuţie pentru 2025’

VIDEO Maia Sandu cere electoratului să iasă la vot duminică: ”Turul 2 la referendum nu va fi”