Klaus Iohannis, la Consiliul European de la Bruxelles: Discutăm despre sprijinul UE pentru Ucraina, situaţia din Orientul Mijlociu, migraţie, precum şi sprijinul nostru pentru calea europeană a Republicii Moldova

Klaus Iohannis participă, joi, la Consiliul European de la Bruxelles, el afirmând că discuţiile vizează sprijinul UE pentru Ucraina, situaţia din Orientul Mijlociu, migraţie, precum şi sprijinul nostru pentru calea europeană a Republicii Moldova.

”Astăzi, la Consiliul European, de la Bruxelles, pentru a discuta despre sprijinul UE pentru Ucraina, situaţia din Orientul Mijlociu, migraţie, competitivitate, afaceri externe, precum şi sprijinul nostru pentru calea europeană a Republicii Moldova, înainte de alegerile prezidenţiale şi referendumul UE”, a scris preşedintele pe platforma X.

 

Preşedintele Klaus Iohannis participă, în perioada 16-18 octombrie 2024, la Summitul UE – Consiliul de Cooperare al Golfului (16 octombrie) şi la reuniunea Consiliului European (17-18 octombrie), care se vor desfăşura la Bruxelles, Regatul Belgiei. Liderii europeni vor discuta despre ultimele evoluţii ale războiului de agresiune al Rusiei, precum şi despre sprijinul multidimensional pentru Ucraina şi poporul său.

În ceea ce priveşte Orientul Mijlociu, vor fi discutate situaţia alarmantă şi riscurile escaladării violenţei în regiune. La propunerea României, agenda reuniunii va include şi discuţii privitoare la situaţia din Republica Moldova, precum şi despre sprijinul pentru aderarea la Uniunea Europeană, îndeosebi pentru susţinerea reformelor interne şi pentru consolidarea rezilienţei şi a stabilităţii.

 

Claudiu Târziu candidează pe listele AUR la Senat în judeţul Iaşi. El spune că va renunţa la postul de europarlamentar dacă AUR ajunge la guvernare

Andrei Matei, fost jucător al echipei Rapid, a încetat din viaţă la doar 34 de ani