Oboseala și amețelile pot fi provocate de o boală gravă

Oboseala, amețelile, bătăile rapide ale inimii și dificultățile de respirație pot fi provocate de o afecțiune gravă a inimii, care duce la complicații dacă nu este tratată corect și la timp. Stenoza aortică este o boală care se manifestă prin îngustarea orificiului valvei aortice, una dintre valvele inimii. Din această cauză, valva aortică nu se mai deschide suficient, sângele nu mai circulă normal de la inimă spre restul corpului și apar manifestări clinice severe, precum cele menționate anterior. În timp, calitatea vieții pacientului este grav afectată și pot apărea complicații severe, inclusiv insuficiență cardiacă și moarte subită.

În funcție de stadiul bolii și de starea generală de sănătate a fiecărui pacient, un tratament pentru stenoza aortică poate fi realizat prin intervenție chirurgicală sau printr-o procedură minim invazivă de cardiologie intervențională. Este esențial ca pacienții să beneficieze de un tratament individualizat, în urma unei evaluări medicale complete, pentru obținerea celor mai bune rezultate.

În prezent, pentru înlocuire de valvă aortică poate fi folosită o metodă endovasculară, cu riscuri reduse și o recuperare mai rapidă comparativ cu tratamentul chirurgical clasic. Implantarea transcateter a valvei aortice prin procedura TAVI este realizată cu ajutorul unei tehnologii avansate, proteza valvulară fiind aleasă în funcție de nevoile fiecărui pacient în parte, după măsurători preoperatorii avansate. Printre avantajele majore ale tratamentului minim invaziv se numără recuperarea rapidă, riscurile reduse de complicații și un confort sporit pentru pacient.

Alegerea unui centru medical specializat este esențială pentru pacienții care suferă de afecțiuni cardiovasculare grave, precum stenoza aortică. La SANADOR, pacienții beneficiază de tratamente personalizate, care combină experiența unei echipe de medici de elită cu tehnologiile de ultimă generație.

La Centrul de Excelență în Chirurgia Cardiovasculară Minim Invazivă de la Spitalul Clinic SANADOR sunt realizate cu succes intervenții complexe, pentru tratamentul bolilor cardiovasculare. Atunci când este indicată procedura TAVI pentru tratamentul stenozei aortice, intervenția este realizată în cele mai bune condiții în Laboratorul de Cateterism, dotat două angiografe de ultimă generație, Philips Azurion 7.

De asemenea, în funcție de indicație, la SANADOR pacienții cu boli de inimă precum ischemie cardiacă,  anevrisme aortice sau boli valvulare au acces la o abordare multidisciplinară, prin colaborarea strânsă dintre medicii cardiologi, chirurgi cardiovasculari, cardiologi intervenționiști, radiologi și anesteziști. Atunci când este necesar, o procedură endovasculară poate fi completată de o intervenție de chirurgie cardiovasculară, în același timp operator, datorită dotărilor de care dispune blocul operator complet digitalizat de la Spitalul Clinic SANADOR, dedicat tratamentelor cardiovasculare. Rezultatele deosebite obținute sunt posibile cu sprijinul Secției de Anestezie și Terapie Intensivă pentru Chirurgie Cardiovasculară, acreditată ca secție ATI de categoria I, unde pacienții sunt monitorizați postoperator, pentru o recuperare optimă.

UPDATE / VIDEO A apărut un nou clip cu cei trei copilași dispăruți: ‘Am ajuns la o mare!’ / Ultimele date de la anchetatori

Magnații străini amenință că-și scot averile din Marea Britanie