Yahya Sinwar a fost eliminat – Testele ADN confirmă informațiile IDF

 

Moartea lui Yahya Sinwar este dată drept sigură de sursele din serviciile de securitate israeliene pentru  televiziunea și postul radio de stat Kan, după efectuarea testelor ADN. Sursele invocate notează că identificarea lui Sinwar este facilitată de faptul că a fost deținut în închisori israeliene în trecut.

Potrivit imaginilor de pe rețelele de socializare Yahya Sinwar este mort. Forțele IDF l-ar fi eliminat și pe ultimul lider al atacurilor de la 7 octombrie.

Channel 12 citează un înalt oficial israelian despre care spune că a confirmat că liderul Hamas Yahya Sinwar a fost eliminat.

Canalul 12 relatează că incidentul în cauză a avut loc ieri și că trupele IDF care operează în zonă nu știau că liderul Hamas Yahya Sinwar se afla acolo.

Trupele au văzut câțiva luptători intrând într-o clădire și a fost ordonată o lovitură împotriva acesteia, care a prăbușit structura.

Abia după ce soldații israelieni au sosit pentru a inspecta pagubele și-au dat seama că unul dintre teroriștii uciși semăna foarte mult cu Sinwar.

IDF încă evaluează dacă cadavrul a fost într-adevăr Sinwar, dar Channel 12 spune că nu a fost încă adus înapoi în Israel, deoarece zona în care a fost găsit este puternic capcană. Corpul avea și o vestă militară care transporta grenade.

 

Armata israeliană (IDF) spune că verifică posibilitatea ca unul dintre cei trei „terorişti” ucişi de forţele sale într-o luptă recentă din Gaza să fi fost liderul Hamas Yahya Sinwar.

„În acest moment, identitatea teroriştilor nu poate fi confirmată”, afirmă IDF într-un comunicat.

Armata notează că nu erau ostatici prezenţi în zona în care au fost ucişi cei trei terorişti.

Au existat informaţii potrivit cărora Sinwar s-ar fi ascuns printre ostatici, folosindu-i pe aceştia drept scuturi umane.

â„Forţele IDF şi Shin Bet care operează în zonă continuă să acţioneze cu precauţia necesară”, adaugă armata.

IDF a emis acest comunicat după ce zvonuri legate de incident au început să se răspândească pe scară largă pe internet.

Galeria Naţională din Londra interzice „lichidele” în incinta sa pentru a contracara acţiunile militante

VIDEO Imagini spectaculoase cu forarea tunelurilor pereche Homorod/ TBM 3 Alexandra perforează deja muntele pe Coridorul Rin-Dunăre