Lucian Romaşcanu, despre relaţia din coaliţie: Nu poţi să te superi şi să-ţi iei jucările / Toată răspunderea acestui gest politic, care nu are legătură cu responsabilitatea, aparţine domnului Ciucă

Purtptorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat joi despre relaţia din coaliţie că nu poţi să te superi şi să-ţi iei jucările şi toată răspunderea acestui gest politic, care nu are legătură cu responsabilitatea, aparţine liderului PNL Nicolae Ciucă.

”Este întrebat domnul Ciolacu despre o decizie a domnului Ciucă. Dacă domnul Ciucă spune că el nu mai vorbeşte cu colegul de coaliţie (..) când ai de luat decizii politice importante, cum este ceea cu pragul la microîntreprinderi, cum să îl întrebi pe domnul Ciolacu, când celălalt nu vrea să mai vorbească? Toată răspunderea acestui gest politic, care nu are legătură cu responsabilitatea, aparţine domnului Ciucă”, a spus Romaşcanu, în emisiunea România Politică de la Prima News.

”Nu poţi să te superi şi să-ţi iei jucările. Când domnul Ciucă a votat împreună cu PNL-ul data alegerilor din septembrie, după care a decis că nu mai e bine, că încep şcolile, sigur că a fost un cuvânt încălcat. Singurul cuvânt încălcat de altfel în această coaliţie a fost al domnului Ciucă, domnul Ciolacu nu şi-a luat ficusul să plece”, a mai arătat social-democratul.

El a precizat că ”nu a fost o bucurie să vezi că ai un coleg de coaliţie care nu se ţine de cuvânt, dar a mers înainte pentru că avem de dus ţara la capăt”.

”Dânsul s-a supărat că aşa i-au spus consultaţii probabil. Cred că e un act de puţină responsabilitate, când ai de guvernat o ţară, să ai supărări de genul acesta”, a completat el.

Ionuţ Stroe, despre comunicarea din coaliţie pe PNRR: Atunci când au pretenţia că conduc acest guvern, să poarte aceste discuţii tehnice. Să vină cu o soluţie, mai degrabă decât să arunce vina la preşedintele PNL, că nu răspunde la telefon

Ministerul Energiei anunţă semnarea primelor contracte PNRR pentru dezvoltarea capacităţilor de stocare a energiei electrice în baterii şi prima investiţie românească în producţia de panouri fotovoltaice