Rugby: Galezul Gareth Davies (34 ani) pune punct carierei internaţionale

Gareth Davies, mijlocaşul la grămadă al naţionalei de rugby a Ţării Galilor, a anunţat joi că pune punct carierei internaţionale, la 34 de ani, scrie AFP.

El a adunat 77 de selecţii la prima reprezentativă a „dragonilor”, a reuşit 17 eseuri şi a cucerit două titluri în Turneul celor Şase Naţiuni.

Jucătorul echipei Llanelli Scarlets a debutat în 2014 împotriva Africii de Sud şi a îmbrăcat pentru ultima dată tricoul roşu în iulie 2024 împotriva francizei australiene Queensland Reds, în calitate de căpitan.

A participat la trei Cupe Mondiale (2015, 2019 şi 2023), a realizat Marele Şlem în 2019 în Six Nations şi a făcut parte din echipa care a câştigat acest turneu în 2021.

„M-am decis, după zece ani incredibili jucaţi pentru Ţara Galilor, să mă retrag de la naţională. A fost visul meu din copilărie să îmi reprezint ţara şi am iubit fiecare clipă petrecută la prima reprezentativă. A fost ceva cu adevărat special”, a spus acesta pe reţelele de socializare.

Decizia lui Davies a venit cu doar câteva zile înainte de anunţarea lotului galez pentru meciurile-test din noiembrie.

„Gareth a fost un jucător grozav pentru Ţara Galilor în ultimul deceniu şi a dat întotdeauna totul în tricoul naţionalei”, a reacţionat selecţionerul Warren Gatland. „Au fost câteva momente cu adevărat memorabile, eseurile lui împotriva Angliei la Cupa Mondială din 2015 şi împotriva Australiei la Cupele Mondiale din 2019 şi 2023. El şi familia lui pot fi mândri de călătoria sa la nivel internaţional”, a adăugat Gatland.

În urmă cu câteva zile, şi fostul internaţional galez Jonathan Davies, care a jucat pentru Leii britanici şi Clermont, şi-a anunţat retragerea definitivă din rugby la vârsta de 36 de ani. AGERPRES/(AS- editor: Adrian Drăguţ, editor online: Gabriela Badea) 

CFR anunță că a atins toate obiectivele în cadrul PNRR

Stroe, despre referendumul pentru Capitală: Dacă n-ar fi fost acest eveniment de la Piaţa Unirii, probabil că referendumul ar fi trecut la şi altele / PSD s-a speriat uşor de demonii pe care i-a trezit, că sunt în stare să facă orice vor cu puterea