Parteneriat între USAMV București și Apa Nova București: sunt vizate profesiile inginerești cerute imperativ de piața muncii

„Acest parteneriat are ca obiectiv susținerea învățământului superior dual, prin promovarea unui program de studii de licenţă în domeniul tehnic, care să răspundă exigențelor şi cerințelor pieței muncii, în paralel cu dezvoltarea competențelor verzi şi digitale.

Această iniţiativă reprezintă un pas important în direcţia creării unei legături mai strânse între mediul academic şi sectorul economic, oferindu-le studenţilor oportunităţi de a-şi dezvolta abilităţile practice şi de a se integra mai uşor în activitatea profesională”, se arată într-un comunicat.

„Compania Apa Nova, furnizorul de apă potabilă și servicii de canalizare pentru Municipiul București, continuă să-și demonstreze angajamentul strategic pentru dezvoltarea unui sistem educațional performant și actual, prin susținerea unor inițiative diverse, la toate nivelurile de învățământ – de la cel gimnazial, la cel universitar. Colaborările cu instituții educaționale de prestigiu, cum este și parteneriatul semnat cu Universitatea de Științe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, întăresc implicarea companiei în formarea viitorilor profesioniști, oferindu-le studenților oportunități de practică și dezvoltare în domenii tehnice esențiale.

Prin astfel de parteneriate, Apa Nova are o abordare integrată asupra educației: de la programe de internship în cadrul companiei, sesiuni de orientare profesională, pregătirea specialiștilor în acord cu cerințele actuale ale pieței muncii – în cadrul sistemului de învățământ dual, până la posibilitatea de angajare a tinerilor specialiști în cadrul companiei”, mai arată sursa citată.

Despre Apa Nova

Din 2000, Apa Nova, o companie a grupului francez Veolia, și-a asumat responsabilitatea gestionării resurselor de apă, tratarea și distribuția apei către consumatori, evacuarea apelor uzate și a apelor meteorice din Municipiul București. În cei peste 24 de ani, sistemul de alimentare cu apă și de canalizare a fost reabilitat, modernizat și dezvoltat conform celor mai bune practici industriale în domeniu, realizări care se traduc prin investiții de 693 milioane de euro până în prezent.

Tradiție în educație și cercetare de 172 de ani!

USAMV București este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din România. Cu o tradiție de 172 de ani, universitatea oferă un mediu academic excelent și oportunități de carieră remarcabile. În prezent, peste 12.000 de studenți studiază în cadrul celor șapte facultăți, fiecare dedicată pregătirii profesionale în domenii esențiale pentru dezvoltarea durabilă a societății – Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură, Facultatea de Ingineria și Gestiunea Producțiilor Animaliere, Facultatea de Medicină Veterinară, Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului, Facultatea de Biotehnologii, Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Două persoane, reţinute în urma percheziţiilor dintr-un dosar de trafic de droguri

Polițist din Vrancea, prins băut la volan