Putin îi somează pe ruși să facă sport: E în joc ‘suveranitatea Rusiei’

„Toate acestea determină în mod direct calitatea și durata vieții oamenilor, sănătatea cetățenilor noștri, viitorul nostru demografic și, prin urmare, puterea și suveranitatea țării”, a spus Putin, conform TASS.

Numărul rușilor care fac sport în mod regulat a crescut, dar nu încă suficient, a mai punctat liderul de la Kremlin.

Putin a menționat că autoritățile „dezvoltă în mod constant infrastructura sportivă necesară”.

„Ca urmare, numărul cetățenilor care merg sistematic la sport a crescut de mai multe ori în ultimii ani – de la 40% la 56,8%”, a spus Putin și a adăugat: „Dar acest lucru nu este încă suficient. Trebuie să lucrăm mai departe.” El nu a specificat cu ce indicator a fost comparat acest lucru și ce obiectiv este necesar.

Apel la începutul anului și pentru alcool

Vladimir Putin le-a cerut rușilor în februarie 2024 să se lase de băut și să se apuce în schimb de schiat, scrie BBC.

„Nu mai beți, începeți să schiați”, a fost sfatul lui Putin adresat rușilor care îl ascultă, recunoscând preocupările legate de sănătatea populației. Preluând un slogan din epoca sovietică, Putin le-a cerut oamenilor să bea mai puțin alcool și să facă mai multă mișcare.

‘Ziua iubirii’ – Cum descrie Donald Trump atacul asupra Capitoliului

Ciolacu, despre candidatura la Preşedinţie: A fost o decizie colectivă / Nu mi-am dorit şi nu sunt domnul Iohannis să imi doresc să fiu cel mai iubit dintre pământeni / Cel mai frumos dintre urâţi se pare că sunt