Uciderea liderului Hamas – Lumea e acum „un loc mai bun” fără Sinwar, spune şeful Statului major al armatei israeliene/ Lloyd Austin: O „realizare majoră în combaterea terorismului”/Hezbollah anunţă o „nouă fază şi o escaladare” în conflictul cu Israelul

Lumea este „acum un loc mai bun” fără liderul Hamas, Yahya Sinwar, a declarat joi Herzi Halevi, şeful Statului major al armatei israeliene, conform CNN. Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a numit moartea lui Sinwar o „realizare majoră în combaterea terorismului”.

Halevi a spus că s-a întâlnit cu militarii care l-au ucis pe Sinwar şi a spus că aceştia au acţionat „corect, cu profesionalism şi determinare – nu pentru că ştiau că Sinwar este acolo, ci pentru că soldaţii noştri excelează în fiecare confruntare cu teroriştii”.

La rândul său, secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a numit moartea lui Sinwar o „realizare majoră în combaterea terorismului”.

El a adăugat că speră ca moartea acestuia să aducă „puţină dreptate şi mângâiere familiilor şi celor dragi ai numeroaselor victime ale cruzimii premeditate a lui Sinwar”. Reluând ceea ce au spus preşedintele Joe Biden şi alţii, Austin a reiterat că acum este momentul să se ajungă la un acord de încetare a focului care să asigure eliberarea ostaticilor rămaşi, inclusiv a cetăţenilor americani.

Hezbollah a anunţat joi o „fază nouă şi o escaladare” în războiul său cu Israelul.

Gruparea militantă susţinută de Iran a anunţat că a ucis 55 de soldaţi israelieni şi a rănit 500 de la începutul operaţiunilor terestre ale Israelului în Liban. CNN a contactat IDF pentru a comenta afirmaţia Hezbollah.

Declaraţia Hezbollah pe aplicaţia Telegram nu a făcut referire la liderul Hamas, Yahya Sinwar, despre care armata israeliană a spus că a fost ucis miercuri în Fâşia Gaza.

 

Şefa FMI avertizează că ”nu este încă timpul să sărbătorim”, deoarece creşterea scăzută şi datoria ridicată afectează economia globală

VIDEO Ultimele clipe din viața lui Yahya Sinwar / Imagini spectaculoase cu drona care îl urmărea