Ciclism: Lavreysen, doar locul opt la keirin, la Mondialele de velodrom din Danemarca

Olandezul Harrie Lavreysen, în cursă pentru al 15-lea său titlu mondial la ciclism pe pistă, s-a clasat doar al optulea în proba de keirin, în care japonezul Kento Yamasaki a cucerit medalia de aur, joi, la Campionatele Mondiale de velodrom de la Ballerup, în Danemarca, scrie AFP.

Lavreysen, care cu o zi în urmă obţinuse al 14-lea său titlu mondial în proba de sprint pe echipe, spera să-l depăşească pe francezul Arnaud Tournant, de asemenea cu 14 titluri medalii mondiale de aur în palmares.

Cvintuplul campion olimpic s-a clasat doar al patrulea în semifinala sa şi a terminat în final pe locul opt, în timp ce titlul mondial i-a revenit lui Kento Yamasaki, primul japonez campion mondial la keirin după Harumi Honda în 1987. Podiumul a fost completat de israelianul Mihail Yakolev şi de columbianul Santiago Quintero.

În proba masculină pe echipe la urmărire, Danemarca şi-a apărat titlul mondial, învingând în finală Marea Britanie, vicecampioana olimpică. Australia, campioana olimpică de la Paris, nu a făcut deplasarea la această competiţie.

La cursa feminină cu eliminare, neozeelandeza Ally Wollaston a provocat o surpriză, învingând-o la sprint pe vedeta belgiană Lotte Kopecky, campioana mondială en titre.

Rezultate de joi:

Urmărire pe echipe (masculin)
1. Danemarca
2. Marea Britanie
3. Germania

Urmărire pe echipe (feminin)
1. Marea Britanie
2. Germania
3. Italia

Scratch masculin:
1. Kazushige Kuboki (Japonia)
2. Tobias Aagaard Hansen (Danemarca)
3. Clement Petit (Franţa)

Keirin masculin:
1. Kento Yamasaki
2. Mihail Yakovlev (Israel)
3. Santiago Quintero (Columbia)

Cursa cu eliminare feminin:
1. Ally Wollaston (Noua Zeelandă)
2. Lotte Kopecky (Belgia)
3. Jennifer Valente (SUA)
AGERPRES/(AS/autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Lãzãroiu)

Sursa: www.agerpres.ro

INS: România a cheltuit 1,2% din PIB pentru protecţia mediului, în anul 2023

Marcel Ciolacu, întrebat când vor putea călători românii în SUA fără vize: De anul viitor/ Din statistica noastră, criteriile tehnice au fost îndeplinite/ Urmează un anunţ al Departamentului de Stat că tehnic am îndeplinit aceste condiţii