VIDEO Ciolacu, despre alerta de dronă din Constanța: ‘Nu a existat contactul vizual al piloţilor cu drona’

Marcel Ciolacu a fost întrebat, vineri, ce măsuri se pot lua în cazul dronelor care survolează spaţiul aerian al României, fiind pentru a doua oară când se întâmplă acest lucru.

  • „S-au luat toate măsurile ca să nu fie niciun pericol. Haideţi să vedem toată analiza celor de la Ministerul Apărării, dacă a fost o provocare cibernetică, fiindcă contactul vizual al piloţilor nu a existat cu drona în cauză”, a explicat Marcel Ciolacu.

Ministerul Apărării a anunţat că sistemul de supraveghere al Armatei României a indicat, joi după-amiază, o ţintă aeriană de mici dimensiuni într-o zonă în largul Mării Negre, iar aceasta a pătruns pe teritoriul naţional pe o distanţă maximă de 14 kilometri, pe la Eforie Nord. Ţinta a fost în permanenţă monitorizată, fiind ridicate de la sol patru aeronave militare. Potrivit datelor existente, nu a fost indicată probabilitatea existenţei unei zone de impact pe teritoriul naţional.

Cetăţenii din mai multe localităţi ale judeţului Constanţa au primit, joi, un mesaj RO-Alert în care erau avertizaţi că există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian şi îndemnaţi să îşi păstreze calmul.

Sursa: www.stiripesurse.ro

VIDEO Grindeanu promite: Zeci de kilometri din cea mai așteptată autostradă a României, dați în circulația până la sfârșitul anului

Copil lovit de educatoare într-o grădiniţă; Poliția face cercetări pentru purtare abuzivă