Ministrul Odobescu, în Iordania: Eforturile umanitare ale României în beneficiul refugiaţilor palestinieni vor continua

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, aflată într-o vizită oficială în Regatul Haşemit al Iordaniei, a mers joi la şcoala Al Hussein Co-Educational Girls School, gestionată de UNRWA (United Nations Relief and Works Agency).

Potrivit unui comunicat al MAE transmis, vineri, AGERPRES, în cadrul discuţiilor cu directorul UNRWA Iordania, Olaf Becker, oficialul român a amintit că România a sprijinit în mod tradiţional Agenţia, având în vedere importanţa mandatului acesteia pentru Orientul Mijlociu. În acest context, Luminiţa Odobescu a subliniat importanţa implementării pe deplin a recomandărilor raportului Colonna de natură să reasigure comunitatea donatorilor internaţionali, în beneficiul organizaţiei.

Demnitarul român a prezentat eforturile umanitare constante ale ţării noastre în beneficiul civililor palestinieni afectaţi de crizele recurente din regiune, respectiv tranşele de ajutoare umanitare trimise de România în Fâşia Gaza, încă de la începutul crizei, precum şi preluarea la tratament în România a opt pacienţi pediatrici din enclavă. În continuare, ministrul Luminiţa Odobescu a anunţat o contribuţie umanitară din partea României, destinată operaţiunilor UNRWA din Regatul Haşemit al Iordaniei, asigurând că eforturile umanitare ale României în beneficiul refugiaţilor palestinieni vor continua şi pe viitor.

De asemenea, ministrul român a avut o întâlnire cu o parte a diasporei româneşti din Regat, membri ai asociaţiilor culturale româneşti, precum şi ai asociaţiilor absolvenţilor de studii în ţara noastră, cărora le-a adresat mulţumiri pentru contribuţia valoroasă la dezvoltarea relaţiei România-Iordania. Cu această ocazie, oficialul român i-a asigurat în ceea ce priveşte susţinerea fermă, adaptată nevoilor specifice, din partea Guvernului României, inclusiv prin intermediul Ambasadei României din Regatului Haşemit al Iordaniei. AGERPRES/(AS – autor: Livia Popescu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)

 

Sursa foto: Ministerul Afacerilor Externe/facebook.com

Sursa: www.agerpres.ro

Descoperire majoră: Un nou tip de insulină care ar putea ajuta diabeticii să evite scăderile bruşte ale glicemiei

Netanyahu promite mai mult război, spulberând speranţele de pace după uciderea liderului Hamas