Dan Podaru şi Alexandru Pânişoară deschid lista PER București la alegerile parlamentare

„Depunerile la nivel de ţară au avut loc pe tot parcursul zilei de joi, marcând astfel un pas important în lupta pentru un viitor sustenabil şi echitabil pentru toţi cetăţenii”, a informat vineri un comunicat al PER.

În Bucureşti, lista pentru Camera Deputaţilor este deschisă de Dan Podaru, vicepreşedinte PER şi preşedintele organizaţiei Sector 1 Bucureşti, urmat de Claudia Chiru, profesor pentru învăţământul primar şi fondatoarea a unui hub cultural. Lista pentru Senat îl are pe poziţia 1 pe urbanistul Alexandru Pânişoară. În Ilfov, candidata pentru Camera Deputaţilor este Raluca-Smărăndiţa Zamfir, antreprenor şi expert în comunicare, iar pentru Senat, Argentina Traicu, preşedinta Organizaţiei de femei a PER.

„România are nevoie de o politică care să pună oamenii şi viitorul lor în centrul atenţiei. În contextul unei economii în declin şi al unor politici publice ineficiente, PER propune soluţii concrete pentru dezvoltare durabilă, tranziţie energetică şi justiţie socială. Ne asumăm responsabilitatea de a proteja viitorul ţării noastre, departe de orice interese obscure şi măsuri economice insuficiente”, a declarat Florin Secară, preşedintele PER, conform sursei citate.

Florin Secară, care deschide lista pentru Camera Deputaţilor la Timiş, alături de Bilan Ion, candidat la Senat, a subliniat importanţa regiunii: „Timişul a fost mereu un loc al pionieratului, un spaţiu deschis inovaţiei şi progresului. Acum este momentul ca acest spirit de avangardă să fie reflectat şi în Parlament, prin alegerea unui deputat ecologist, care să susţină schimbarea şi să contribuie la construirea unui viitor sustenabil pentru toţi”.

În Prahova, preşedintele executiv Ionuţ Urzeală candidează pentru Senat, iar Naftan George Ionuţ pentru Camera Deputaţilor. În Maramureş, listele sunt deschise de Risco Ion la Senat şi Paşca Gheorghe la Camera Deputaţilor. La Vâlcea, Adrian Baciu, secretar general, candidează pentru Camera Deputaţilor, iar Damian Florin Adrian pentru Senat.

În Sibiu, Gligor Ioan şi Moldoveanu Ciprian Adrian sunt candidaţii pentru Camera Deputaţilor şi Senat, iar în Constanţa, ecologistul Bâlbă Adrian intră în competiţia pentru Camera Deputaţilor. În Covasna, Vincze Emil-Csaba şi Boloni Levente formează echipa pentru Senat şi Camera Deputaţilor.

„Sănătatea, educaţia şi protecţia mediului trebuie să fie prioritare, iar România are nevoie de o politică care să nu mai sacrifice aceste valori prin măsuri nesustenabile şi antieuropene, a arătat, la rândul său, Dan Podaru.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Linia Electrică Aeriană de înaltă tensiune în dublu circuit Ostrovu Mare – RET, lungă de 31 de kilometri, este aproape gata. Contractul de execuţie s-a ridicat la 49 de milioane de lei

Tiberiu Foriș a părăsit AUR. El susține că i s-au cerut 55.000 Euro pentru a putea candida la Senat