VIDEO Nicușor Dan își nuanțează afirmația cu privire la desființarea Poliției Locale: Trebuie să eficientizăm Polițiile Locale

„Trebuie să distingem între a avea o opinie în spațiul public și a face ceva pentru ca acea opinie să se concretizeze. Ca opinie în spațiul public, eu cred că ar fi mai bine ca în întreaga arhitectură instituțională a statului român să avem ordinea publică asigurată de Poliția Națională.

Pentru moment nu există dezbatere administrativă pe subiectul ăsta și atunci trebuie să eficientizăm polițiile locale”, a declarat Nicușor Dan.

După scandalul recent privind refacerea Planșeului Unirii, când a mai fost doar un pas până la încăierarea polițiștilor locali ai Primăriei Sectorului 4 cu cei ai Capitalei, Nicușor Dan a spsu că poliția locală nu ar trebui să existe.

„Eu cred că această poliție locală – și vorbesc de UAT-urile din România – nu e necesară. Adică atribuțiile ei trebuie să fie preluate de poliția națională, pe ordine publică, de direcții din primăriii pe chestiunile de control. Dar atâta timp cât legea spune că ea trebuie să funcționeze, lucrăm cu ea așa cum e”, spunea Nicușor Dan în urmă cu câteva zile.

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

Tiberiu Foriș a părăsit AUR. El susține că i s-au cerut 55.000 Euro pentru a putea candida la Senat

Revoluție în alimentația sănătoasă: produsul în curs de brevetare de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu transformă industria alimentară românească