Constanţa: Profesoară de religie, acuzată că a primit de la doi părinţi peste 3.500 de lei pentru ca elevii să meargă într-o tabară şi nu a returnat banii, deşi aceasta nu a mai fost organizată/ Arhipiepiscopia îi poate retrage acordul de a preda religie

O profesoară de religie din Constanţa este cercetată de poliţişti după ce doi părinţi o acuză că le-a solicitat şi a primit peste 3.500 de lei pentru elevii să meargă într-o tabără. Femeia este acuzată că nu a înapoiat banii, deşi tabăra nu a mai fost organizată. Reprezentanţii Arhiepiecopiei Tomisului au anunţat că, dacă fapta se confirmă, femeia poate fi sancţionată prin retragerea acordului de a preda religie.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au anunţat, vineri, că poliţiştii au fost sesizaţi, în 11 şi 14 octombrie, că, în cursul anului şcolar 2023-2024, o profesoară le-ar fi solicitat suumele de 1.760 de lei, respectiv 1.800 de lei, pentru ca elevii să participe la o tabără de vară.

 
”Părinţii ar fi achitat sumele respective, dar tabăra nu ar fi fost organizată, iar banii nu le-ar fi fost restituiţi. În  cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiuni de înşelăciune”, au anunţat poliţiştii.

 
Femeia este profesoară de religie la Şcoala numărul 8 din Constanţa. 
 
Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului au anunţat că, dacă fapta se confirmă, femeia nu va mai preda religie. 
 
”Responsabilitatea verificării şi eventual a sancţionării presupusei fapte o au conducerea şcolii, Inspectoratul Şcolar şi Poliţia. Pe cale religioasă, dacă fapta se confirmă de către autorităţile sus-menţionate, cultul poate sancţiona prin retragerea acordului de a preda religia”, au transmis reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului.

Şeful PSD Iaşi: Ne propunem să obţinem la alegeri doi senatori şi cinci deputaţi în judeţ. Nu avem temeri că primarii noştri nu vor trage, au şi ei interesul ca după alegeri să primească sprijin

Fostul internaţional olandez Kevin Strootman şi-a anunţat retragerea din fotbal