Scandalul primelor de la FRC se adâncește. Secretarul general a fost numit interimar acum câteva luni, dar cu toate astea este premiat cu o sumă imensă

În lista dezvăluită de Gazeta Sporturilor, contabila și secretarul general al FRB numit „cu vreo două luni” înainte de JO de la Paris ar trebui să încaseze câte 162.000 de euro.

„Noi am propus totul la nivelul maxim permis de lege. Mai departe, cine avizează mai sus poate analiza: e mult, e puțin, se mai taie, nu se mai taie, au sau n-au bani!”, a precizat Valentin Gavril pentru sursa citată.

„Dacă se va considera că e prea mult, să se taie! Nu am făcut nimic în afara legii. Așa, multe lucruri nu mi se par corecte în țara asta. Dar aici nu discutăm despre corect sau incorect, ci despre legal sau ilegal!

Până la urmă, nu ia contabila banii ăștia în fiecare an”, a adăugat Valentin Gavril.

Președintele interimar de la Federația Română de Canotaj a spus că, potrivit Legii 1447, oricine poate încasa prima „dacă a figurat ca antrenor doar o zi pentru rezultatul premiat”.

Șeful interimar de la FRC a precizat că secretarul general, numit în funcție cu două luni înainte de Olimpiadă, „s-a implicat impecabil”. Peste aproximativ două luni urmează să revină titularul postului.

De menționat că Valentin Gavril nu figurează pe lista cu propunerile de premiere după Jocurile Olimpice 2024 de la Paris.

„Nu am dorit. Am refuzat să primesc bani. Nu doresc niciun premiu. Când e vorba despre bani, toată lumea e cu ochii pe tine, că faci nu știu ce afaceri. Mi s-a propus să fiu premiat și eu, dar am zis „nu!””, a dezvăluit Valentin Gavril.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Franța trebuie să mărească puternic prezența militară în România (specialiști francezi)

Mureş: Peste 460 de dosare penale pe infracţiuni informatice, unele cu prejudicii de peste 50.000 euro