AUR acuză că PSD vrea să scoată partidul din cursa pentru Parlament la Bistriţa-Năsăud şi anunţă un miting de protest, sâmbătă

Aur acuză, vineri, că baronii roşii, împreună cu celelalte partide ale sistemului – PNL şi USR, încearcă să elimine candidaţii AUR de pe buletinele de vot pentru alegerile parlamentare din 1 Decembrie. Formaţiunea anunţă că în ultimele zile au fost depuse mai multe contestaţii faţă de listele depuse de AUR folosindu-se tot felul de motive inventate şi precizează că va organiza în municipiul Bistriţa, sâmbătă, de la ora 14:00, un miting de protest.

”Este un caz unic la nivel naţional. Pretextul folosit de instituţia controlată, în opinia noastră, de Emil Radu Moldovan este acela că listele de candidaţi nu ar fi semnate de Claudiu Târziu, deşi preşedintele AUR este începând cu anul 2022 George Simion, iar legislaţia în vigoare este foarte clară cu privire la cine este reprezentantul legal în cadrul unui partid”, arată AUR. 

 
Formaţiunea anunţă că, daţă de scoaterea abuzivă candidaţilor AUR de pe buletinele de vot de către baronul PSD Emil Radu Moldovan, AUR va organiza în municipiul Bistriţa, sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 14:00, un miting de protest.

 
”În acest judeţ, Emil Radu Moldovan controlează tot, de la partide, până la judecători, iar dacă judecătorii obedienţi din judeţ vor lua decizii după dictarea venită de la Consiliul Judeţean, se creează, iarăşi, un nou precedent extrem de periculos pentru democraţia din România”, arată AUR. 
 
”Sunt în drum spre Bistriţa şi invit la Bistriţa, mâine, la ora 14:00, pe toţi oamenii disponibili. Se încearcă scoaterea noastră de pe listele electorale, de către baronul local Radu Moldovan şi de către alţi baroni din judeţe. Nu ştiu dacă e mâna lui Ciolacu, nu ştiu dacă e mâna lui Geoană. Nu ştiu cu cine lucrează băieţii ăştia. Ei justifică faptul că nu e suficientă semnătura mea, ca preşedintele AUR, pe listele electorale. Avem şi semnătura BNC, şi semnătura lui Claudiu Târziu, avem toate semnăturile posibile. Au îndrăznit să ne anuleze listele de candidaţi pentru Bistriţa Năsăud şi dacă nu reacţionăm acum vor face asta şi în alte judeţe. Încalcă legea electorală, calcă în picioare democraţia baronii ăştia, care cred că pot face orice şi nu înţeleg că în 1989 au murit oameni ca să avem alegeri libere, iar ei nu lasă aceste alegeri să fie libere”, a transmis preşedintele AUR, George Simion.
 
”Vă chem, dragi prieteni, pe toţi care puteţi, ştiu că mai sunt mai puţin de 24 de ore, dar urcaţi-vă în maşină, în tren, avion, în autocar, în ce puteţi voi şi veniţi mâine, la ora 14:00, în faţa BEJ-ului, de pe strada Gării, nr.4 din Bistriţa. Tiberiu Boşutar, Dan Cosma, ceilalţi colegi de-ai noştri care nu au vrut să bată palma cu PSD şi PNL, pentru că acolo baronul PSD Radu Moldovan deţine toate partidele, nu vor fi lăsaţi să candideze şi prin urmare nu avem şanse să câştigăm alegerile. Nu vom permite aşa ceva. Veniţi acolo. Vreau să vă avertizez că de ieri a început o sarabandă că am vândut locuri, că sunt omul lui Ilan Şor din Moldova, câte şi mai câte minciuni răspândite la adresa mea, în primul rând, pentru că eu sunt ţinta, că sunt un pericol pentru ei în turul doi. Dacă un om din afara sistemului lor intră în turul doi ei riscă mult. De aceea, grupul de la Cluj, cu Dâncu, cu Rus, s-a activat şi a făcut mizeria asta. Vă rog să fiţi acolo şi în zilele următoare să protestăm, pentru că altfel nu vom candida”, mai spune Simion. 

Alexandru Muraru, preşedintele PNL Iaşi: Am cerut premierului declanşarea unei investigaţii interne şi aplicarea de sancţiuni clare pentru responsabilii din cadrul ANPC în cazul NORDIS

Europarlamentarul Victor Negrescu, desemnat raportorul Parlamentului European cu privire la implementarea mecanismului de redresare şi rezilienţă