Megaproiectul din Europa în care România joacă rolul principal: Se înființează un hub important pentru aeronavele civile

Este un nou pas pentru dezvoltarea industriei aeronautice în România, prin înființarea unui hub de mentenanță și reparații pentru aeronave civile, în cadrul facilităților puse la dispoziție de Romaero, conform Mediafax.

La inaugurarea proiectului de colaborare, directorul Romaero, Bogdan Costaș, a explicat planurile ce decurg din acest demers, fără să piardă din vedere importanța factorului uman

“Încrederea este ceea ce ne permite să înfruntăm orice provocare și să găsim soluții, oricât de dificile ar fi situațiile. Vreau să mulțumesc tuturor celor care ați avut încredere în acest proiect, pentru că, citându-l pe domnul ministru Radu Oprea, la Romaero vrem să construim avioane, nu blocuri”, a subliniat Costaș.

Idee subliniată și de ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea, cel care a crezut în brandul românesc Romaero. “Felul în care am găsit Romaero atunci când am intrat în minister şi nu era singura companie de aviaţie care nu era într-o formă foarte bună, unde statul român era acţionar, ne-a ambiţionat şi am zis că noi vrem să facem avioane. Nu vrem să facem blocuri, pentru că fiind foarte aproape de Bucureşti, valoarea activelor era destul de râvnită de foarte mulţi care s-ar fi bucurat ca Romaero să nu mai performeze”, a arătat ministrul Oprea.

Omologul său din Ungaria, Márton Nagy, a explicat și el planurile comune dar și ceea ce își propun vecinii maghiari. “În spatele oricărui succes, se află oameni și vă felicit pentru reușita aceasta. Noi ne propunem ca aeroportul din Budapesta să devină un hub important în regiune, în acord cu strategia națională de dezvoltare a economiei. În următorii zece ani, aeroportul din Budapesta va fi subiectul unei investiții de 1 miliard de euro, investitiție care ar trebui să crească numărul total de pasageri la 25 de milioane până în 2040”, a precizat Márton Nagy .

Sursa: www.stiripesurse.ro

Peste 85.000 de români au fost diagnosticați cu infecții respiratorii

Claudiu Năsui (USR): Românii să se pregătească de creşteri de taxe dacă PSD şi PNL vor forma următorul guvern