Campanie de emailuri false, transmise în numele ANAF. Contribuabilii primesc o ”notă informativă” prin care sunt înştiinţati legat de o presupusă datorie

O nouă campanie de emailuri false, transmise în numele ANAF, este în desfăşurare în această perioadă, anunţă Fiscul. Contribuabilii primesc o ”notă informativă” prin care sunt înştiinţati legat de o presupusă datorie. Mesajele sunt transmise de pe adresa [email protected], iar ANAF atrage atenţia că această adresă de e-mail nu aparţine ANAF şi nu trebuie dat curs solicitărilor.

”O nouă campanie de emailuri false, transmise în numele ANAF, este în desfăşurare în această perioadă. Contribuabililor, persoane fizice, le este transmisă o «Nota informativă» prin care sunt înştiinţati cu privire la o presupusă datorie, pentru care este necesară plata pentru evitarea executării silite şi a valorificării bunurilor. Mesajele sunt transmise, de această dată, de la adresa de e-mail [email protected]. Atragem atenţia că această adresă de e-mail NU aparţine ANAF şi nu trebuie să daţi curs solicitărilor!”, anunţă ANAF.

ANAF precizează că nu informează contribuabilii despre creanţe prin email, informaţiile privind situaţia fiscală proprie, somaţiile, alte înştiinţări sunt comunicate securizat fie prin SPV, fie prin Poşta Română cu confirmare de primire.

Pentru informaţii fiscale cu caracter general contribuabilii pot apela CALL CENTER ANAF la numărul 031.40.39.160.
 

ALEGERI PREZIDENŢIALE ŞI REFERENDUM ÎN MOLOVA. Câţi alegători au votat prin corespondenţă şi câţi au renunţat

Danielle Collins a revenit asupra deciziei de retragere. Ea va juca şi în 2025