Mega-dosar FBI: Fost sportiv olimpic ar fi condus o vastă rețea de droguri

FBI oferă o recompensă de 50.000 de dolari pentru informaţii care duc la arestarea şi extrădarea lui Ryan James Wedding, un cetăţean canadian care locuia în Mexic şi este considerat fugar. Acesta, în vârstă de 43 de ani, este acuzat în Statele Unite de conducerea unei grupări infracţionale, crimă, conspiraţie pentru distribuirea de cocaină şi alte infracţiuni, au declarat procurorii americani. Wedding a concurat pentru Canada la Jocurile Olimpice de iarnă din 2002 de la Salt Lake City, la snowboarding.

Autorităţile americane au precizat că gruparea lui Wedding a transportat cantităţi mari de cocaină din Columbia prin Mexic şi California către Canada şi alte locaţii din Statele Unite, folosind camioane. Wedding, care se confruntă, de asemenea, cu acuzaţii de mai mulţi ani în Canada, este una dintre cele 16 persoane acuzate în legătură cu o reţea care transporta 60 de tone de cocaină pe an.

Autorităţile americane susţin că gruparea a ucis doi membri ai unei familii din Canada ca răzbunare pentru un transport de droguri furat în ceea ce oficialii de acolo au declarat că a fost un caz de identitate greşită, precum şi alte două persoane, potrivit oficialilor şi documentelor depuse la tribunalul federal. Autorităţile au declarat că au confiscat cocaină, arme, muniţie, numerar şi mai mult de 3 milioane de dolari în criptomonedă în legătură cu ancheta lor. Douăsprezece persoane au fost arestate în Florida, Michigan, Canada, Columbia şi Mexic în legătură cu acest caz.

Client mai vechi al justiției

Wedding se confruntă cu acuzaţii separate de trafic de droguri în Canada care datează din 2015, a declarat Chris Leather, superintendent-şef al Royal Canadian Mounted Police. „Aceste acuzaţii sunt în mare parte nesoluţionate”, a spus Leather.

Wedding a fost condamnat anterior în SUA pentru conspiraţie în vederea distribuirii de cocaină şi a fost condamnat la închisoare în 2010, arată înregistrările federale. Estrada a declarat că autorităţile americane cred că, după eliberarea lui Wedding, acesta a reluat traficul de droguri şi a fost protejat de Cartelul Sinaloa din Mexic.

Novák replică la ‘declarațiile stupefiante’ ale Elisabetei Lipă: Este ilegal, imoral și ridicol

VIDEO Accident de autobuz în Turcia: 6 morți și 25 de răniți