ONU, declarație vehementă împotriva Israelului: Ocupaţia teritoriilor palestiniene trebuie să înceteze

„Toate statele şi organizaţiile internaţionale, inclusiv Naţiunile Unite, au obligaţii conform dreptului internaţional de a pune capăt prezenţei ilegale a Israelului în Teritoriul Palestinian Ocupat”, se arată în documentul de poziţie publicat vineri, informează Agerpres.

Israelul trebuie să-i retragă pe toţi coloniştii, să returneze teritoriul şi să abroge legile discriminatorii, se adaugă în raport, care mai notează că alte ţări nu trebuie să sprijine financiar, militar sau politic ocupaţia.

Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a instituit „Comisia Internaţională Independentă de Anchetă asupra Teritoriului Palestinian Ocupat, inclusiv Ierusalimul de Est” în 2021, solicitându-i să examineze posibile încălcări ale dreptului internaţional.

Ce a spus CIJ

Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) a declarat deja în iulie drept ilegală ocupaţia teritoriilor palestiniene de către Israel, fapt salutat de comisia de anchetă.

Nici decizia CIJ şi nici noul raport legal nu sunt obligatorii.

Israelul a criticat CIJ şi respinge cu regularitate rapoartele comisiei, acuzând-o de părtinire în defavoarea Israelului.

Sursa: www.stiripesurse.ro

O educatoare a lovit un copil de 1 an și 8 luni într-o grădiniță din Brăila

România s-a numărat în luna august printre statele din UE cu cel mai mare avans al lucrărilor în construcții