Șeful CNAIR, vești uriașe pentru șoferi – Se va circula pe autostradă de la București până la Focșani

Cristian Pistol a evidențiat ritmul alert al lucrărilor desfășurate de compania românească UMB, responsabilă pentru construirea autostrăzii pe acest tronson. „Evoluție foarte bună a constructorului român pe șantierele autostrăzii Buzău – Focșani! Până la Crăciun se va circula pe aproximativ 82 km din această autostradă”, a scris Pistol pe pagina sa de Facebook. De asemenea, podul peste râul Buzău va fi finalizat anul viitor, odată cu deschiderea completă a Lotului 3 (Pietroasele-Buzău), ceea ce va permite circulația neîntreruptă de la Focșani până la București.

Premierul Marcel Ciolacu, alături de ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, s-au deplasat recent în zona Vadu Pașii, pe tronsonul Buzău-Focșani, pentru a evalua progresul lucrărilor. Cu această ocazie, Ciolacu a subliniat că până la finalul anului 2024, vor fi deschiși zeci de kilometri din A7, confirmând că vor fi dați în folosință 84,6 kilometri între Buzău și Focșani. La rândul său, Sorin Grindeanu a detaliat calendarul exact al deschiderilor. Potrivit acestuia, loturile 1 și 2 vor fi deschise la începutul lunii noiembrie, urmate de Lotul 4 și apoi Lotul 3, în săptămânile următoare.

„Până la sfârșitul acestui an se va circula între Buzău și Focșani pe autostradă”, a declarat ministrul Grindeanu, adăugând că acest progres este esențial pentru modernizarea infrastructurii rutiere a României. El a subliniat că, în total, în acest moment sunt în construcție 100 de kilometri de autostradă, iar în licitație sunt încă 1000 de kilometri.

Autostrada A7, parte din coridorul european Via Carpatia, este unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură rutieră ale României, conectând sudul și nordul țării printr-un traseu rapid. Având în vedere ritmul actual al lucrărilor și angajamentele constructorilor, oficialii guvernamentali estimează că, în 4-5 ani, România ar putea beneficia de o infrastructură rutieră modernă care să răspundă nevoilor de transport ale țării.

Vrancea: Femeie împuşcată cu un pistol de tip airsoft de căttre un bărbat / Între cei doi a izbucnit un conflict

VIDEO Nicușor Dan: CAB a decis demolarea Cathedral Plaza: Operațiunea va costa între 5 și 8 milioane de euro