(Analiză) Alianța care vrea să excludă de la putere extrema dreaptă dintr-un land din Germania

Victoria AfD în alegerile din septembrie din Turingia este prima a unui partid de extremă-dreapta, care a devenit cel mai mare bloc, într-un parlament german de la al Doilea Război Mondial. Toate celelalte partide au declarat că vor refuza să colaboreze cu acesta.

Puterea crescândă a unui partid care a fost etichetat drept extremist și periculos de către serviciile de securitate ale statului a provocat temeri cu privire la durabilitatea democrației germane și la angajamentul de aliniere la Occident și de susținere a Ucrainei.

În proiectul lor de acord, conservatorii de pe locul al doilea, BSW de pe locul al treilea și social-democrații de pe locul al patrulea au convenit să lase pentru o etapă ulterioară modul exact în care apelurile BSW pentru „pace” și negocieri cu Rusia privind încheierea războiului din Ucraina ar trebui să se reflecte într-un program de guvernare.

„Vom face loc pentru a discuta subiectul păcii în Europa în viitoarele negocieri”, au convenit cele trei partide într-un proiect

Acest lucru reflectă un acord încheiat miercuri în Saxonia vecină, unde apelurile specifice ale BSW de a nu înarma Ucraina au fost reflectate într-un proiect de acord între trei potențiale partide de guvernământ doar cu referiri generale la pace.

Liderul de partid Sahra Wagenknecht a făcut din nearmarea Ucrainei – o poziție care ar ajuta Moscova în războiul său împotriva Kievului – un punct central al campaniei sale în cele trei state estice, însă aliații săi regionali, odată aleși în siguranță, par să fie mai puțin dedicați cererii sale cheie.

Dar aceasta a avut deja un impact: prim-miniștrii celor trei state – din partea conservatorilor, a SPD și a Partidului Stângii – au scris o scrisoare deschisă comună care este un ecou al apelului la diplomație al BSW, susținând în același timp sprijinul Germaniei pentru Ucraina.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Zelenski a stârnit furia liderului de la Kremlin pe tema armelor nucleare! Putin: ‘Rusia nu îi va permite Ucrainei să le obțină’

Recursul Barcelonei pentru amenda primită de la UEFA a fost respins de Tribunalul de Arbitraj Sportiv