Holera în Nigeria: Numărul deceselor crește drastic

Cel puţin 14.237 de cazuri suspecte au fost raportate în 35 din cele 36 de state ale ţării până la data de 13 octombrie, cu o rată de fatalitate de 2,7%, a precizat Jide Idris, directorul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Nigeria (NCDC), într-o conferinţă de presă susţinută în capitala ţării, Abuja, scrie agerpres.ro.

„Holera a rămas o provocare semnificativă pentru sănătatea publică, în special în statele care au de suferit de pe urma inundaţiilor şi a unei infrastructuri deficitare de apă şi canalizare”, a precizat Jide Idris, adăugând că cele cinci state din nordul ţării, Borno, Adamawa, Jigawa, Yobe şi Kano, au fost identificate ca zone principale ale focarului.

El a menţionat că NCDC a trimis echipe de reacţie rapidă în zonele afectate şi a desfăşurat vaccinări reactive împotriva holerei în taberele pentru persoanele strămutate în interiorul Nigeriei în încercarea de a combate focarul.

Holera, o boală extrem de virulentă, caracterizată în forma sa cea mai severă de apariţia bruscă a diareei apoase acute, poate duce la deces prin deshidratare.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Accident cu trei vehicule, în Defileul Jiului / Trei persoane au fost rănite

Cea mai nouă țeapă care face ravagii în România: Sunt invocate plăți urgente către ANAF