Matthaeus îl consideră pe Beckenbauer cel mai bun jucător german din istorie

Matthaeus a dispus despre regretatul ”Kaiser” că ”a făcut să strălucească tot ce a atins”, pe lângă faptul că era un ”căpitan înnăscut, pe teren şi în afara terenului”, iar ”carismă sa nu are pereche în fotbalul german”, Beckenbauer fiind ”un model de urmat în toate”.

”Franz a fost cel mai bun ambasador pe care l-a avut Germania vreodată şi nu numai în sport. El a deschis uşile familiilor regale şi ale politicienilor de rang înalt sau mai bine zis au fost mereu deschise pentru el, fără ca el să fie nevoit să facă nimic”, a adăugat Matthaeus.

Pe lista celor zece jucători aleşi de Matthaeus, în care nu s-a inclus, se află Gerd Muller, Miroslav Klose, Uwe Seeler, Manuel Neuer, Philipp Lahm, Toni Kroos, Andreas Brehme, Fritz Walter şi Gunter Netzer.

Despre Kroos, fostul mijlocaş al lui Real Madrid, Matthaeus, care a făcut carieră la Bayern şi Inter Milano, a spus că a fost ”omul remarcabil de la mijlocul terenului la Cupa Mondială din 2014”, pe care Germania a cucerit-o.

”Victoria cu 7-1 împotriva Braziliei în semifinale a fost cel mai bun joc din cariera sa. La EURO 2024, i-a redat încrederea lui Julian Nagelsmann şi a condus echipa cu stilul său de joc. Acest lucru a cucerit fanii Germaniei. La acestea se adaugă succesele sale la nivel de club, de răsunet în întreaga lume: şase titluri în Liga Campionilor sunt extraordinare”, a mai spus Matthaeus.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Antrenorul ten Hag denunţă ‘minciunile’ legate de Manchester United

SCM ‘U’ Craiova a reuşit a treia sa victorie consecutivă în Divizia A1