Preşedintele Infantino insistă că bunăstarea jucătorilor ‘rămâne o prioritate’ pentru FIFA

Sindicatele şi ligile profesioniste din Europa au acuzat FIFA că abuzează de poziţia sa dominantă, în contradicţie cu regulile Uniunii Europene, după ce nu a consultat actorii din sportul cu balonul rotund în privinţa calendarului internaţional, inclusiv în privinţa Cupei Mondiale a Cluburilor de anul viitor, care va reuni la start 32 de echipe.

Sindicatele şi ligile profesioniste vor ca FIFA să fie forţată să pună în aplicare acest calendar aglomerat, afirmând să interesele economice ale campionatelor naţionale sunt afectate, precum şi bunăstarea jucătorilor, prin abordarea ”unilaterală” din partea forului mondial. Mijlocaşul spaniol Rodri (Manchester City) a afirmat luna trecută că jucătorii sunt ”aproape” de intrarea în Grevă dacă nu vor fi ascultaţi în privinţa calendarului aglomerat.

Vineri, Infantino a postat o fotografie cu el pe Instagram de la o întâlnire cu David Aganzo, preşedintele sindicatului spaniol AFE, la Miami.

Mesajul transmis de preşedintele FIFA cu acest prilej a fost: ”FIFA continuă să lucreze cu sindicatele pentru a asigura că bunăstarea jucătorilor rămâne o prioritate şi aştept cu nerăbdare să continui să lucrez cu David şi cu toţi cei de la AFE pentru a realiza acest obiectiv”.

FIFPRO nu a comentat, dar surse spun că întâlnire dintre Aganzo şi Infantino a fost una personală.

Potrivit agenţiei PA, grupul de lucru promis de FIFA în martie 2023 legat de bunăstarea jucătorilor încă nu a fost format.

Sursa: www.stiripesurse.ro

SCM ‘U’ Craiova a reuşit a treia sa victorie consecutivă în Divizia A1

Tiafoe şi Tabilo s-au oprit în sferturi la Almatî (ATP)