FOTO Beznă totală în Cuba: pana de curent la nivel național agravează criza energetică

Potrivit Ministerului Energiei din Cuba, întreruperea a fost cauzată de o defecțiune la o centrală termoelectrică din Matanzas, la est de Havana. Anunțul a fost făcut pe platforma de social media X (fostul Twitter).

Prim-ministrul Manuel Marrero Cruz a recunoscut gravitatea situației într-un discurs televizat: „Cu alte cuvinte, am paralizat activitatea economică”. El a explicat că lipsa de combustibil pentru alimentarea rețelei electrice a dus la întreruperi de până la 12 ore în multe zone ale țării, conform New York Times.

Pentru a face față crizei, guvernul a luat măsuri extreme. A închis școlile până luni, a suspendat activitățile culturale și ale cluburilor de noapte și a limitat prezența la locul de muncă doar pentru angajații esențiali.

Președintele Miguel Díaz-Canel a dat vina pe embargoul comercial al Statelor Unite pentru agravarea crizei, susținând că limitează capacitatea țării de a importa combustibil.

Alfredo López Valdés, directorul general al companiei naționale de electricitate, a încercat să ofere o notă de optimism: „Luptăm; nu stăm cu mâinile în sân. Recunoaștem că situația este foarte dificilă”.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Cum a murit, de fapt, liderul Hamas? Ce reiese din autopsie

Salariații ‘Gen Z’, marea provocare a angajatorilor de azi: Salariul uriaș pretins de un începător e doar jumătate din problemă