Cu ocazia celui mai mare pelerinaj pe care îl găzduiește Bucureștiul, arhiepiscopul Ciprului vine în România

Preafericitul Părinte Gheorghe, Arhiepiscop de Noua Justiniana și al Întregului Cipru, vine săptămâna viitoare la București pentru a participa la sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou. Este prima sa vizită în țara noastră în calitate de Conducător al Bisericii Ortodoxe din Cipru.

Înaltpreasfinția Sa aduce cu sine un dar important pentru pelerini: cinstitele moaște ale Sfântului și Dreptului Lazăr, cel supranumit prietenul Domnului, informează basilica.ro.

Arhiepiscopul Gheorghe va fi prezent joi la amiază pe Dealul Patriarhiei la ceremonia întâmpinării sfintelor moaște, imediat după Procesiunea Calea Sfinților.

Duminică, de sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, Preafericirea Sa va sluji împreună cu Patriarhul României.

Preafericitul Părinte Gheorghe a fost ales în demnitatea de Arhiepiscop al Ciprului în decembrie 2022, după trecerea la cele veșnice a Arhiepiscopului Hrisostom al II-lea. Biserica Ortodoxă Română se află în relații cordiale cu cea a Ciprului. La finalul lunii august, o delegație a Patriarhiei Române a mers în Cipru pentru a duce în pelerinaj moaștele Sfântului Ciprian de la biserica bucureșteană Zlătari.

Biserica Ortodoxă a Ciprului este condusă de un Arhiepiscop, are jurisdicție pe întreaga insulă cipriotă și a primit autocefalia în anul 431, la Sinodul al III-lea Ecumenic.

Salariații ‘Gen Z’, marea provocare a angajatorilor de azi: Salariul uriaș pretins de un începător e doar jumătate din problemă

IDF l-ar fi ucis și pe asistentul liderului Hamas. Credeau că l-au lichidat în urmă cu ceva timp