Prețul pentru a conduce Hamas? O condamnare sigură la moarte!

David Petraeus, fost șef al CIA și comandant al forțelor americane din Afganistan, a declarat că succesul Israelului împotriva liderilor militanți a fost „foarte impresionant”, potrivit Sky News.

Hamas nu a spus încă cine îl va înlocui pe liderul său decedat Yahya Sinwar.

„Cine va face acum pasul în față? Ar putea fi fratele său Mohammed? Aceasta va fi  un fel de condamnare la moarte pentru a obține această funcție de acum înainte, având în vedere câți lideri au fost deja eliminați”, a declarat Petraeus.

content-image

Acesta a adăugat că moartea lui Sinwar a fost atât „importantă din punct de vedere simbolic, cât și foarte semnificativă din punct de vedere operațional”.

În ceea ce privește modul în care uciderea liderului ar putea schimba traiectoria conflictului, Petraeus a declarat că, deși este o „mare lovitură” pentru Hamas, care a fost deja „înfrântă dramatic” în cursul unui an de război, gruparea este „în mod constant în procesul de creare a Hamas 2.0”.

„Problema este că nu puteți distruge cu adevărat Hamas decât dacă îi împiedicați să se reconstituie”, a spus el.

Horoscopul zilei de 20 octombrie 2024. Leii sunt cu gândul la bani. Află ce îți rezervă astrele în funcție de zodia în care te-ai născut

Japonia: Un bărbat arestat la Tokyo după ce a aruncat cocteiluri molotov la sediul partidului de guvernământ