VIDEO Trump spune că asasinarea lui Sinwar face pacea în Orientul Mijlociu ‘mai uşor’ de realizat

„Sunt fericit că Bibi a decis să facă ceea ce trebuia să facă”, a declarat Trump, referindu-se la premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Adresându-se la sosirea sa la Detroit, în Michigan, unde urmează să participe la miting în cursul zilei, el a menţionat că Netanyahu „a făcut treabă bună”.

Israelul a anunţat joi că Sinwar a fost ucis în cursul unei operaţiuni militare la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza. Activistul radical în vârstă de 61 de ani conducea din 2017 organizaţia Hamas, susţinută de Iran, iar la începutul lui august a fost numit conducător politic al mişcării, după ce predecesorul său Ismail Haniyeh a fost asasinat la Teheran în 31 iulie. Inamicii Israelului pun pe seama statului evreu şi uciderea lui Haniyeh, reaminteşte AFP.

Biden e mulțumit

Preşedintele american Joe Biden vede moartea liderului Hamas Yahya Sinwar ca pe o posibilă ocazie de a începe un „drum către pace” în Orientul Mijlociu şi către „un viitor mai bun în Gaza, fără Hamas”, transmite AFP.

Aflat vineri la Berlin, Biden a declarat că uciderea lui Sinwar de către israelieni este „un moment de justiţie”, deoarece şeful organizaţiei islamiste palestiniene avea mâinile pătate de „sângele unor americani, israelieni, palestinieni şi germani şi al multor altora”.

În faţa presei, alături de preşedintele american, cancelarul german Olaf Scholz a apreciat la rândul său că odată cu moartea lui Sinwar „se deschide, să sperăm, perspectiva” unui armistiţiu în Gaza şi a unui acord pentru eliberarea ostaticilor „deţinuţi după atacul sângeros al Hamas asupra Israelului din 7 octombrie 2023”.

Sursa: www.stiripesurse.ro

VIDEO Marcel Ciolacu îl ‘trolează’ pe Ciucă. Premierul și-a făcut tricou cu ‘onoare, respect, predictibilitate’

Mitchell Weiser (Werder Bremen), eligibil pentru naţionala Algeriei