Baschet feminin: Minnesota Lynx a restabilit egalitatea în finala WNBA cu New York Liberty

Minnesota Lynx a învins-o cu 82-80 pe New York Liberty, vineri, în cel de-al patrulea meci al finalei ligii profesioniste nord-americane de baschet feminin (WNBA), restabilind egalitatea la general la 2-2, informează AFP.

Graţie lui Bridget Carleton, decisivă pe final de meci cu două aruncări libere reuşite, Minnesota Lynx va disputa meciul decisiv cu nr.5 duminică, la New York, care va decide laureata acestei finale ce se dispută după sistemul cel mai bun din cinci meciuri.

Internaţionala americană de origine română Sabrina Ionescu a pierdut ocazia de a aduce victoria pentru New York Liberty, ratând un un coş de trei puncte cu 17 secunde înainte de finalul meciului.

Jonquel Jones, de la New York Liberty, a fost desemnată cea mai bună marcatoare cu 21 pct şi Leonie Fiebich a adăugat 19 pct.

De la Minnesota Lynx, cele mai bune jucătoare au fost Kayla McBride (19 pct) şi Courtney Williams (15 pct).

Minnesota Lynx visează primul său titlu din 2017, care ar fi al cincilea din palmaresul său, un record.

New York Liberty nu a câştigat niciodată WNBA, dar a jucat de cinci ori finala, anul trecut pierzând-o în faţa formaţiei Las Vegas Aces, pe care a învins-o în semifinale acum.
AGERPRES (AS/editor: Vlad Constantinescu, editor online: Andreea Lãzãroiu)

Sursa: www.agerpres.ro

Pep Guardiola spune că va lua o decizie „cât mai curând posibil”, în privinţa prelungirii contractului cu Manchester City. Spaniolul, afectat de plecarea directorului sportiv Txiki Begiristain

Dreapta ne bagă în război