Lasconi: Eu sunt absolut sigură că voi ajunge în turul doi şi că la parlamentare vom obţine un scor bun / Liderul USR nu crede că se poate o guvernare de dreapta cu ”PNL-ul lui Ciucă şi Iohannis”

Candidatul USR pentru alegerile prezidenţiale, Elena Lasconi, a declarat, într-un interviu difuzat sâmbătă, că ţinta ei este accederea în turul al doilea şi obţinerea unui scor bun la alegerile parlamentare pentru USR. După alegeri, Lasconi ar vrea o guvernare de dreapta, dar nu crede că acest lucru se poate cu actualul PNL.

”Eu când am candidat la şefia USR-ului, am spus că îmi doresc un scor mai bun decât am obţinut la locale şi europarlamentare. Am luat 8,7%. Eu mi-aş dori să avem un scor mai mare cu cel puţin 50%. 16-17 la sută. La prezidenţiale îmi doresc să ajung în turul doi. S-ar putea să am un scor mai mare şi la parlamentare. Îmi doresc un scor mai mare, asta e, nu e pe agenda mea ce o să fac. Eu oricum am pornit la drumul ăsta ca să câştig prezidenţialele. Deci atunci nu mai e în calcul şefia mea la fruntea USR-ului”, a declarat Elena Lasconi, sâmbătă, la Prima TV.

Întrebată dacă crede că Nicuşor Dan o va susţine pentru funcţia de preşedinte, Elena Lasoni a răspuns: ”Nicuşor Dan a fost sprijinit pe bune, cu toate forţele, de USR, şi în 2020, şi în 2024. La PNL am observat că în 2024 l-au susţinut pe domnul Burduja, iar faptul că încearcă să se lipească cu forţa cumva de Nicuşor Dan, cred că e o agendă electorală. Nicuşor Dan e … am un respect deosebit pentru el şi pentru că este un foarte bun primar, dar şi pentru că datorită lui eu sunt astăzi aici. El a creat USR”.

Elena Lasoni a afirmat că îşi doreşte o guvernare de dreapta, dar a precizat că acest lucru nu se poate cu ”PNL-ul lui Ciucă şi Iohannis”.

”După primul tur, atunci lucrurile o să se aşeze. Dacă stăm să discutăm despre poze de moment, şi anume sondaje de opinie pe care le comandă partidele sau televiziunile sau alte publicaţii, nu aş merge pe scenarită. Mi-aş dori, aşa cum am spus-o de mai multe ori, un guvern de dreapta. Adică un guvern USR-PNL-UDMR. Eu nu vorbesc de PNL-ul lui Ciucă şi Iohannis. Ăsta este acum, dar nu cu ăsta cred că putem să facem o guvernare de dreapta”, a afirmat Lasconi.

Elena Lasconi a subliniat că a dat un semnal privind o guvernare de dreapta atunci când l-a propus pe Ilie Bolojan pentru funcţia de premier al României.

”Eu am dat un semnal foarte clar atunci când l-am propus pe domnul Bolojan pentru funcţia de premier, că îmi doresc o guvernare de de dreaptă. Tocmai pentru a arăta deschiderea şi respectul pe care îl am pentru domnul Bolojan, dar şi deschiderea pentru guvernare de dreapta. Nu numai poveşti şi declaraţii la televizor ”, a spus Lasconi.

Întrebată, de asemenea, dacă a discutat cu Ilie Bolojan privind propunerea ca acesta să fie numit premier, Lasoni a precizat că va discuta după al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.

”O să discut după turul doi. O să fie foarte complicat cu PNL-ul. Ştiţi de ce? Pentru că primul tur va fi pe 24 noiembrie, dacă nu, n-o să se facă scandal până după alegerile parlamentare. Şi atunci, dacă domnul Ciucă şi vedem cum arată sondajele, nu intră în tun doi, practic nu vom avea un lider al PNL-ului, pentru că va dispărea. Asta cred eu, şi jurământul o să-l depun pe data de 21 decembrie de preşedinte la Cotroceni. Deci, eu în perioada asta, între 8 şi 21, ar trebui să vorbesc cu cineva de la PNL şi nu ştiu dacă am cu cine. M-aş bucura să am cu cine vorbi. Domnul Ciucă nu are cum să intre (în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale – n.r.). Este deja pe locul cinci sau şase, dacă nu mă înşel. Îmi pare rău pentru domnul Ciucă. Eu am zis că uşa USR-ului este deschisă, că putem să construim, dar am văzut că există doar pseudo-încercări de a comunica cu USR-ul. Eu consider că lucrurile astea se fac, nu se vorbesc”; a declarat Lasconi.

 

 

Elena Lasconi: Eu cred că credinţa este o chestiune intimă / Am fost de multe ori la Prislop, la Arsenie Boca / De ce spune că a fost la Iaşi de Sfânta Parascheva

Elena Lasconi: Românii ar trebui să se uite la ce a făcut în aceşti 35 de ani PSD, ar trebui să nu uite de noaptea ca hoţii, ar trebui să nu uite de felul în care a acţionat şi Dragnea / Domnul Ciolacu a depăşit orice limită. E mult mai rău