Ciclism: Olandezul Lavreysen, cel mai titrat ciclist din istorie după al 15-lea titlu la CM pe velodrom

Olandezul Harrie Lavreysen a devenit cel mai titrat ciclist din istoria Campionatelor Mondiale pe velodrom, cucerind vineri al 15-lea său titlu la Ballerup, în Danemarca, informează AFP.

După două zile de la victoria sa în proba de viteză pe echipe, alături de Jeffrey Hoogland şi Roy van den Berg, „Olandezul zburător” a câştigat proba neolimpică de 1 km şi l-a devansat pe francezul Arnaud Tournant, câştigător a 14 titluri de campion mondial între 1997 şi 2008.

Lavreysen a fost cronometrat în 57 sec. 321/1000, fiind urmat de compatriotul său Jeffrey Hoogland, triplul deţinător al titlului, medaliat cu argint, şi de britanicul Joseph Truman, medaliat cu bronz.

Italianul Jonathhan Milan a devenit campion mondial la urmărire individual, stabilind şi un nou record mondial, cu timpul de 3 min. 59 sec. 153/1000, fiind urmat de britanicii Josh Charlton şi Daniel Bigham, medaliaţi cu argint şi, respectiv, bronz.

În cursa cu adiţiune de puncte, medalia de aur a revenit spaniolului Sebastian Mora Vedri cu 70 pct, urmat de danezul Niklas Larsen (69 pct), medaliat cu argint, şi de olandezul Philip Heijnen (65 pct), medaliat cu bronz.
AGERPRES (AS/editor: Vlad Constantinescu, editor online: Andreea Lãzãroiu)

Meteorologii europeni spun să ne pregătim pentru o iarnă ca pe vremuri, după cea mai fierbinte vară din istorie

Circulației oprită, după un accident grav în Iași, cu patru persoane rănite