Pe cine ar numi Lasconi la șefia SRI și ce reproșează DNA

Întrebată dacă serviciile secrete sunt implicate în viaţa politică, ea a răspuns: „Eu nu am informaţia asta, dar am văzut declaraţiile unor foşti şefi de servicii, care au spus că mulţi politicieni s-au gudurat pe lângă ei şi au cerut să fie consiliaţi de către foşti şefi ai serviciilor. Eu voi colabora cu serviciile instituţional, nu cred că rostul serviciilor este să se implice în politică. Serviciile au un rol foarte clar, foarte important în ţara asta şi eu voi colabora instituţional”.

De asemenea, Elena Lasconi a mai fost întrebată pe cine ar numi în funcţia de director al SRI dacă ajunge preşedintele României.

`Există multe variante, dar această decizie nu o voi lua de una singură. Cred că e foarte important ca cel care va fi şeful serviciilor să nu fi făcut politică şi să fie un om competent”, a explicat candidatul USR. Întrebată dacă are un nume în minte pentru funcţie de director al SRI, Lasconi a răspuns: ”O să-l spun după turul doi”.

„Aş dori să dăm mai multă putere DNA-ului, să cerceteze magistraţi”

Lasconi a mai declarat că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) ar trebui să primească mai multă putere, în sensul în care instituţia ar trebui să ancheteze şi magistraţi și a apreciat că sunt câteva dosare penale care ”pare că urmăresc un calendar electoral”.

„Şi în magistratură este ca-n viaţă: ai parte de magistraţi cinstiţi sau de alţii mai puţin cinstiţi. Noi am văzut acum că ei (magistraţii -n.r.) sunt imaculaţi. Tocmai de aceea, aş dori să dăm mai multă putere DNA-ului, să cerceteze magistraţi. Sunt câteva dosare care pare că urmăresc un calendar electoral. Dacă vreţi să vă dau un exemplu concret, este cel al colegului meu Dan Barna, a apărut exact înainte de prezidenţiale (în 2019 – n.r.) şi a trebuit să treacă cinci ani până când Parchetul să spună că fapta nu există. Deci poţi să-ţi pui semne de întrebare că unele dintre dosare au legătură cu un calendar electoral. Cred că DNA ar trebuit întărit, cred că sunt oameni care-şi fac treaba bine acolo. Cred în ei, cred în Justiţie, cred că sunt foarte mulţi oameni de bun-credinţă în magistratură”, a spus Elena Lasconi la Prima TV.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Liga 2: CSM Reşiţa a învins Corvinul Hunedoara, scor 1-0

A murit consilierul Patriarhului Daniel