România, Grecia și Bulgaria bat cu pumnul în masa Europei și cer măsuri urgente privind preţurile energiei

 

Subiectul a fost iniţiat de Bulgaria, Grecia şi România. În cadrul reuniunii, s-a subliniat că preţurile crescute la energie electrică în sud-estul Europei au un impact negativ asupra economiilor şi trebuie luate măsuri pentru rezolvarea problemei.

În acest sens, Bulgaria, Grecia şi România au trimis o scrisoare Comisiei Europene în urmă cu trei săptămâni, prin care solicită o analiză a principalelor cauze ale energiei electrice scumpe.

Propunerea include următoarele măsuri principale: construirea interconexiunilor lipsă între Europa de Sud-Est şi Europa Centrală şi de Vest, precum şi facilitarea gestionării fluxurilor de energie electrică şi cooperarea consolidată între autorităţile naţionale de reglementare pentru monitorizarea pieţei de energie din Uniunea Europeană.

Ministrul interimar al energiei din Bulgaria, Vladimir Malinov, s-a întâlnit cu directorul executiv al Agenţiei Internaţionale pentru Energie, Fatih Birol. „Europa se confruntă cu o serie de provocări legate de debutul viitorului sezon de iarnă. Adoptarea unei abordări unitare pentru garantarea securităţii energetice este de o importanţă esenţială”, a declarat Malinov, citat de BTA, titrează Rador Radio România.

Valea Prahovei, pe cale să devină destinație de schi de renume mondial

Consiliul Concurenţei a câştigat definitiv procesul cu Energy Financing Team; compania a fost amendată pentru o înţelegere anticoncurenţială