Bistriţa-Năsăud: George Simion şi Claudiu Târziu, la mitingul de protest al AUR din municipiul reşedinţă

Câteva mii de membri şi susţinători AUR veniţi din toată ţara au participat sâmbătă după-amiază, la Bistriţa, la îndemnul liderului George Simion, la un miting de protest faţă de decizia Biroului Electoral de Circumscripţie nr.6 Bistriţa-Năsăud de a respinge listele de candidaţi ale filialei judeţene pentru alegerile parlamentare.

Protestatarii au venit la Bistriţa cu autocare, microbuze şi autoturisme şi au împânzit zona din faţa clădirii în care funcţionează Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud şi Biroul Electoral.

Manifestaţia nu a fost una autorizată.

George Simion a fost însoţit de mai mulţi membri din conducerea AUR şi a reiterat ideea că preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, ar fi implicat în decizia BEJ de respingere a candidaturilor la Senat şi Camera Deputaţilor, la nivel judeţean.

„Nimeni nu ne opreşte în cursa noastră pentru dreptate, nimeni nu ne opreşte în cursa pentru Cotroceni. Nu îngenunchem în faţa nimănui, decât în faţa lui Dumnezeu. Să le fie frică, poporul se ridică. Nu acceptăm felul în care baronul roşu, Emil Radu Moldovan, poate decide ăsta candidează, ăsta nu candidează. Nu acceptăm felul în care, într-o conspiraţie judeţeană, judecătorii sunt mână în mână cu reprezentanţii partidelor politice. Aici, la Bistriţa, au vrut să ne cumpere, au vrut să ne bage infiltraţi, au vrut să ne dea ei deputaţi de la PSD şi PNL să candideze pe listele noastre. Nu suntem de vânzare, Radu Moldovan, nu suntem disponibili pentru a fi cumpăraţi”, a spus Simion, la miting.

Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a cărui semnătură lipsă din dosarele de candidaturi a fost invocată ca motiv de către BEJ Bistriţa-Năsăud pentru a respinge candidaturile pentru parlamentare, a spus că decizia luată de birou reprezintă „un precedent extrem de periculos” şi că „cei care se fac vinovaţi pentru acest incident trebuie să răspundă după alegeri”.

„Fraţilor, este un mesaj politic care ne-a fost dat, într-un moment extrem de critic, pentru că acum, indiferent de proceduri, indiferent de discuţiile pe proceduri, nimic nu se mai poate îndrepta dacă există o decizie împotriva candidaţilor noştri. Este extrem de grav, este un precedent extrem de periculos, pentru că asta înseamnă că un partid parlamentar este scos din cursa pentru Parlamentul României. Aşa ceva nu este admisibil sub niciun motiv şi de aceea răspunsul nostru la mesajul lor politic este că suntem pentru democraţie, pentru libertate şi pentru alegeri libere. Pentru acest lucru s-a vărsat sânge de român în 1989 şi nu putem să trecem peste jertfa celor de atunci, admiţând să fim scoşi din cursa electorală. Indiferent cum se va solda acest episod, dacă merg până la capăt împotriva noastră sau dacă justiţia, totuşi, îşi va face datoria şi ne va dreptate, indiferent, deci, de rezultat, cei care se fac vinovaţi pentru acest incident trebuie să răspundă după alegeri”, a afirmat Târziu.

Preşedintele AUR, George Simion, a precizat pentru AGERPRES că a fost depusă contestaţie în instanţă la decizia BEJ Bistriţa-Năsăud, prima înfăţişarea fiind programată pentru luni, 21 octombrie.

„Luni avem proces şi sperăm ca prietenii domnului Radu Moldovan din judecătorie să nu mai asculte de sfaturile lui Radu Moldovan”, a declarat Simion.

Protestatarii AUR au pornit, ulterior, într-un marş prin municipiul Bistriţa, cu opriri în faţa sediului PSD şi în faţa Palatului Administrativ, scandând lozinci anti PSD şi anti PNL şi cerând libertate şi alegeri libere.

S-a scandat „PSD şi PNL, aceeaşi mizerie”, „Radu Moldovan este un penal”, „Libertate”, „Ajunge umilinţa”, „La puşcărie”, „Jos mafia, sus patria”, „Uniţi salvăm toată România”.

Mitingul s-a încheiat în jurul orei 15,30, fără incidente. AGERPRES (A, AS – autor: Tina Dumitrescu, editor: Cătălina Matei, editor online: Andreea Lãzãroiu)

Sursa: www.agerpres.ro

Tenis de masă: Bernadette Szocs aduce prima medalie pentru România la Euro 2024

Întâlnire a ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, cu omologul ucrainean; România va trebui să participe la reconstrucţie