Părinţii minorei din Tulcea care a sunat la 112 pretinzând că are nevoie de ajutor – amendaţi

Părinţii unei fetei de 9 ani din Tulcea, care a sunat la numărul de urgenţă 112 spunând că doreşte să comande o pizza, la o anumită adresă, afirmând în acelaşi timp că există o urgenţă, au fost amendaţi cu 1.500 de lei.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea transmis, sâmbătă, AGERPRES, instituţia a fost sesizat în cursul zilei de vineri, în jurul orei 15,44, prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, de către o persoană de sex feminin, cu privire la faptul că doreşte să comande o pizza, la o anumită adresă, afirmând în acelaşi timp că există o urgenţă, convorbirea fiind întreruptă ulterior, fără a putea fi reapelată persoana în cauză.

„Având în vedere gravitatea situaţiei semnalate, poliţiştii au acţionat imediat, mobilizând echipe extinse de lucrători şi desfăşurând activităţi complexe de localizare şi investigare. Deşi informaţiile furnizate erau extrem de limitate, prin utilizarea tehnicilor avansate de localizare şi coroborarea altor date obţinute din teren, poliţiştii au identificat apelanta pe strada Neptun din Municipiul Tulcea. Astfel, poliţiştii au identificat terminalul de pe care a fost efectuat apelul de urgenţă, dar şi persoana care a generat această alertă falsă, o minoră de 9 ani, ce era însoţită de încă două minore de 11 ani, ce se afla pe stradă, fără a exista vreo situaţie infracţională reală care să îi pună viaţa sau integritatea în pericol”, se precizează în comunicat.

Fata a recunoscut că a fost vorba despre o glumă, invocând un posibil pericol, iar după efectuarea apelului, a refuzat să răspundă apelurilor insistente ale operatorului 112, menţionează sursa citată.

Poliţiştii au identificat la scurt timp şi tutorii legali ai minorelor, aceştia fiind sancţionaţi cu amenzi în valoare de 1.500 de lei, informează IPJ Tulcea.

La activităţile de identificare a minorelor au participat 6 poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Tulcea şi 5 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea, care au depus eforturi semnificative pentru a lămuri situaţia semnalată.AGERPRES/(AS – autor: Mihai Stoica, editor: Cătălina Matei, editor online: Andreea Lãzãroiu)

Sursa: www.agerpres.ro

MApN: Ţintă aeriană detectată în zona Dobrogei; au fost ridicate de la sol patru avioane de luptă

OMS: Ambalajele produselor alimentare ar trebui să aibă etichete la vedere privind impactul asupra sănătăţii