MAI: Combaterea criminalităţii organizate şi a migraţiei ilegale, discutate de ministrul Predoiu şi omologul bulgar

Combaterea criminalităţii organizate şi a migraţiei ilegale au fost printre temele abordate de ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, şi omologul său bulgar, Atanas Ilkov, în cadrul unei discuţii prin videoconferinţă desfăşurată vineri, potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

„Cei doi demnitari au făcut o trecere în revistă a principalele evoluţii în dosarul Schengen şi au făcut un schimb de opinii cu privire la concluziile reuniunii Consiliului JAI din 10 octombrie, în cadrul căruia Preşedinţia ungară, Comisia Europeană şi o serie de state membre au exprimat deschis concluzia că cele două ţări sunt pregătite pentru intrarea în Spaţiul Schengen cu frontierele terestre şi sprijinul pentru realizarea acestei etape în 2024”, informează, sâmbătă, site-ul MAI.

Potrivit sursei citate, eliminarea controalelor la frontierele aeriene şi maritime, în data de 31 martie 2024, a decurs fără probleme, măsurile agreate odată cu decizia de aderare au fost implementate pe deplin, iar rezultatele operative demonstrează acest fapt, sens în care prezentările miniştrilor au oferit premisa pentru pregătirea adoptării deciziei pentru eliminarea controalelor la frontierele terestre în cel mai scurt timp.

Cei doi miniştri au abordat şi subiecte legate de cooperarea bilaterală, în special combaterea criminalităţii organizate şi a migraţiei ilegale, evidenţiind activităţile derulate în comun din ultima perioadă, cu rezultate foarte bune.

În cadrul convorbirii, a fost convenită o întâlnire bilaterală directă la Sofia în data de 23 octombrie, înainte de deschiderea Forumului Salzburg, care va avea loc la Sofia în perioada 23-24 octombrie sub preşedinţia rotativă bulgară.

Ministrul român va participa la Forumul Salzburg însoţit de o delegaţie guvernamentală şi ministerială. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Cătălina Matei, editor online: Alexandru Cojocaru)

 

Sursa foto: Cătălin Predoiu/facebook.com

Serie A: Como şi Parma au terminat 1-1 în etapa a 8-a

Ciolacu, la un fast-food românesc, răspuns la o provocare lansată online/ El a purtat un tricou pe care scria ”Onoare. Respect. Predictibilitate” – VIDEO