Atacurile ruseşti în Ucraina au rănit în timpul nopţii 17 persoane în Krivoi Rog, inclusiv un lucrător al serviciilor de salvare

Rusia a lansat atacuri aeriene extinse asupra Ucrainei în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică, vizând Kievul şi regiunea vestică Lvov, rănind cel puţin 17 persoane, inclusiv un lucrător al serviciilor de salvare în oraşul Krivoi Rog, din estul ţării, au declarat oficiali citaţi de Reuters.

Aproximativ 10 drone au fost distruse în apropiere de Kiev, a anunţat administraţia militară a oraşului, pe aplicaţia de mesagerie Telegram. Nu au fost raportate distrugeri sau răniţi, a adăugat aceasta.

Alerta aeriană a fost declanşată de două ori în capitală în timpul nopţii, durând în total aproximativ trei ore.

Regiunea Lvov, situată lângă graniţa cu Polonia, a fost, de asemenea, ţinta unui atac cu drone, fără a se raporta daune până duminică dimineaţa.

Ministerul de Interne al Ucrainei a declarat pe Telegram că atacurile Rusiei au vizat şi oraşul Krivoi Rog, situat la aproximativ 400 km sud-est de Kiev, rănind 17 persoane, inclusiv un lucrător de salvare. Opt dintre cei răniţi au fost spitalizaţi.

Ministerul a precizat că o clădire administrativă din oraş a fost parţial distrusă şi mai multe clădiri rezidenţiale şi maşini au fost avariate. Un incendiu de scurtă durată a deteriorat echipamentele serviciilor de urgenţă, a adăugat ministerul.

Ministerul a postat fotografii cu serviciile de urgenţă care acordau ajutor persoanelor rănite, în întuneric, şi imagini cu maşini avariate.

Reuters nu a putut verifica independent rapoartele. Nu a existat un comentariu imediat din partea Rusiei.

Ambele părţi neagă că ar viza civili în războiul declanşat de Moscova prin invazia sa de amploare, în februarie 2022.

 

ALEGERI PREZIDENŢIALE ŞI REFERENDUM ÎN MOLDOVA. Maia Sandu -Am votat pentru că moldovenii trebuie să îşi determine soarta, nu alţii, nu banii murdari, nu minciunile, ci voinţa poporului – VIDEO

Claudiu Daniel Catana, planuri mari pentru Teleorman, dacă ajunge în Senat: ‘Reindustrializarea = O viață mai bună pentru toți români’i!