VIDEO Ciolacu: ‘Cea mai mare miză este reindustrializarea țării. Oțelul Roșu ilustrează perfect situația prin care a trecut România’

„Într-un timp scurt și în condiții grele, am reușit să stabilizăm țara. Mai mult, am reușit ca, prin măsurile adoptate, să aducem un echilibru între pensionari și populația activă. Am crescut veniturile românilor, pensiile și salariul minim. Am protejat populația și economia, plafonând prețurile la energie și alimentele de bază. Am investit miliarde de euro și am creat 500 de mii de noi locuri de muncă. Am început să unim regiunile țării prin autostrăzi.

În următorii ani însă, trebuie să facem o transformare profundă: să trecem de la o economie bazată pe consum din import la o economie care crește prin investiții în industrie, producție internă și export. Și pentru asta – propun un plan de investiții publice de 155 de miliarde de euro în următorii 5 ani! Investiții în infrastructură, educație, sănătate, tehnologie, agricultură și industrii competitive.

Însă, cea mai mare miză este reindustrializarea țării. Cu investiții de peste 10 miliarde de euro anual în industrie, vom putea produce în țară tot ce este esențial pentru economia națională.

În ultimii ani am fost în toate județele și am văzut uzine care redevin piloni ai dezvoltării noastre industriale. Am fost la Oțelul Roșu și am vorbit cu oamenii de acolo. Oțelul Roșu ilustrează perfect situația prin care a trecut România. Furat de toți, folosit de toți, dezmembrat, bucată cu bucată, și vândut la fier vechi. Dar care acum are o șansă și renaște. Un român preia, în sfârșit, combinatul și îl redeschide. Toate aceste lucruri s-au întâmplat în lipsa unui plan de țară. A unei strategii de dezvoltare, care să-i unească pe toți românii în jurul său! Da, acesta este un combinat pe care îl repornim și-l transformăm într-un avanpost al reindustrializării! Avem nevoie de oțel românesc și de materiale de construcții românești.

Vă propun, așadar, o reindustrializare modernă și competitivă, în care expertiza și inovația privată să fie stimulată prin capital de stat.Vreau să reușim acest lucru! Pentru a putea dezvolta în continuare acest stat și pentru a putea crește nivelul de trai al cetățenilor săi!”, a declarat Ciolacu.

Ministerul Energiei: România are două proiecte selectate în prima evaluare a Alianţei Industriale Europene pentru SMR-uri, dintr-un total de 9 proiecte europene pentru reactoarele nucleare ale viitorului

VIDEO Ciolacu dă semnalul pentru viitoarea guvernare: ‘În următorii 5 ani putem fi a zecea economie a Uniunii Europene, dar avem nevoie de stabilitate’