Lovitură pentru PNL: Candidatura la parlamentare a unuia dintre cei mai vechi primari a fost respinsă definitiv de instanţă

Unul din cei mai vechi edili din Alba, ales pentru prima dată în 1992, Silviu Ponoran, cu şapte mandate de primar la activ, se afla pe prima poziţie pe lista depusă pentru Senat de către PNL Alba.

„Respinge, ca nefondat, apelul declarat de intimatul apelant Ponoran Silviu împotriva sentinţei civile nr. 2485/2024 pronunţată de Tribunalul Alba în dosar nr. 4237/107/2024. (…). Schimbă în parte sentinţa atacată şi în consecinţă: Anulează contestaţia formulată de petentul (…) împotriva Deciziei nr. 1/14.10.2024 emisă de Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 1 Alba. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei atacate, respectiv dispoziţiile privind admiterea contestaţiei formulate de contestatorul Organizaţia Judeţeană a Partidului Social Democrat Alba, anularea parţială a Deciziei nr. 1/14.10.2024 emisă de Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 1 Alba, numai în ceea ce priveşte admiterea candidaturii pentru Senat a domnului Ponoran Silviu, propusă de Partidul Naţional Liberal, şi respingerea candidaturii domnului Ponoran Silviu pentru Senat, propusă de Partidul Naţional Liberal”, se arată în soluţia pe scurt publicată pe portalul CA Alba Iulia.

Decizia este definitivă.

PSD a contestat candidatura lui Ponoran în condiţiile în care edilul a fost găsit incompatibil şi nu are dreptul de a ocupa funcţii publice.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Deputatul PNL Daniel Constantin iese la atac: ‘Avem dovada – 45.000 lei folosiți în campania de denigrare mea publică!’

Circulaţie blocată pe DN 1 în urma unui accident; două persoane au fost rănite