VIDEO Ciolacu: ‘Nu vreau să fiu un președinte care luptă să distrugă un partid’

„V-am spus la început că am trei mesaje pentru români. Un plan durabil pentru România nu se poate face dacă nu ai un crez politic. Eu vreau să fiu un președinte pentru toți românii! Nu vreau să fiu un președinte care urăște și dezbină. Nu vreau să fiu un președinte care luptă să distrugă un partid. Pentru că asta înseamnă să lupți împotriva altor români care susțin acel partid. Dimpotrivă, voi fi un președinte care va proba concret că puterea trebuie împărțită, nu acaparată de un singur om! Am credința că acest principiu corect și democratic ne va face să fim o țară normală!

Mai mult, cred cu tărie că un Președinte trebuie să-i unească pe toți românii în jurul obiectivelor naționale! Și, cel mai important, cred că Președintele trebuie să fie al tuturor românilor și să-i reprezinte pe toțu, și pe cei de stânga, și pe cei de dreapta, și pe cei care trăiesc aici, și pe cei plecați în afară. Președintele românilor trebuie să-i apere, să-i ajute, pe toți. Oriunde ar fi ei!

Am lăsat special la sfârșit o temă de suflet, care ține de esența statului român – revitalizarea și consolidarea identității culturale și spirituale. Noi toți avem obligația de a transmite generațiilor viitoare credința, cultura, obiceiurile și tradițiile noastre autentice. Nu le putem lăsa să se piardă! Rămân același partener deschis al inițiativelor societății civile sau autorităților locale. Îmi doresc să multiplicăm modelul Via Transilvanica, un real motor de regenerare și dezvoltare economică. Și vreau ca produsele tradiționale românești să cucerească și piețe noi, din întreaga lume. Pentru că aceasta este datoria noastră către statul român și către generațiile care vor urma.

Avem puterea să unim 25 de milioane de români într-o națiune modernă, fără bariere! Dar asta o poate face doar un președinte care își ia un angajament moral în fața celor pe care dorește să îi reprezinte. Angajamentul meu este că toți românii vor ști pe ce cheltuie președintele banii publici. Acesta este Planul meu pentru România. Acesta este crezul meu politic. Și acesta este angajamentul meu moral în fața românilor. Aceasta este calea sigură către echilibru, stabilitate și responsabilitate! Aceasta este calea sigură pentru viitorul României”, a declarat Ciolacu.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Bărbat atacat de urs în judeţul Bistriţa-Năsăud / Are răni la cap şi la membre

Ciucă: Statul trebuie să fie partener al micilor producători