FIFA a invitat echipa lui Messi la Cupa Mondială a Cluburilor

FIFA a decis să invite echipa lui Lionel Messi, Inter Miami, la următoarea ediţie a Cupei Mondiale a Cluburilor, în 2025, în Statele Unite, relatează AFP.

FIFA va organiza această Cupă Mondială a Cluburilor, care a fost extinsă la 32 de echipe, în perioada 15 iunie – 13 iulie 2025, şi speră că argentinianul de 37 de ani, de opt ori câştigător al Balonului de Aur şi câştigător al Cupei Mondiale din 2022, să strălucească.

„Echipa Inter Miami a fost aleasă să reprezinte ţara gazdă datorită performanţelor excepţionale şi constante ale clubului, care au asigurat dominarea sezonului regulat al MLS cu două meciuri înainte de final”, a explicat FIFA într-un comunicat.

Inter Miami va juca chiar cu Miami Dolphins în deschiderea turneului, la 15 iunie, pe Hard Rock Stadium.

Tragerea la sorţi va avea loc în decembrie

Miami a încheiat sezonul regulat al MLS sâmbătă seara cu o victorie cu 6-2 în faţa lui New England Revolution, graţie în mare parte unui hat-trick al lui Lionel Messi, autor a 20 de goluri în sezonul regulat. Play-off-ul ligii nord-americane începe miercuri şi va culmina cu o finală la 7 decembrie.

În 2025, FIFA organizează prima Cupă Mondială a Cluburilor cu 32 de echipe (în loc de 7), o fostă competiţie anuală programată acum la fiecare patru ani. Inter Miami este cel de-al 31-lea participant cunoscut, graţie unei invitaţii FIFA rezervate unui club american, în timp ce celelalte echipe şi-au câştigat locurile în cupele continentale. Tragerea la sorţi a celor opt grupe de patru echipe va avea loc în decembrie.

Europa va trimite cel mai mare contingent, cu douăsprezece reprezentanţi (printre care Real Madrid, Manchester City, Bayern Munchen şi PSG), urmată de America de Sud cu şase echipe (printre care Boca Juniors şi River Plate).

Noua versiune a Cupei Mondiale a Cluburilor a stârnit numeroase critici în ultimele luni, mulţi temându-se de consecinţele extinderii unui calendar deja supraaglomerat.

 

Avion cu 228 de pasageri la bord a aterizat de urgenţă în București

Bayer Leverkusen: Atacantul Victor Boniface, implicat într-un accident rutier