Rusia a luat cu asalt un oraș cheie din Ucraina: Se duc lupte de stradă

Forţele ruse, pe care preşedintele Vladimir Putin le-a trimis în Ucraina în februarie 2022, au avansat în septembrie în cel mai rapid ritm din martie 2022, conform datelor din surse deschise, în ciuda faptului că Ucraina a cucerit o parte din regiunea Kursk a Rusiei. Principalele progrese ale Rusiei din ultimele luni au avut loc în regiunea Donbas din estul Ucrainei, pe care Putin a declarat că doreşte să o controleze în totalitate.

În ultimele săptămâni, Rusia a înconjurat oraşe din regiunea Doneţk şi apoi le-a constrâns încet până când unităţile ucrainene au fost forţate să se retragă. Potrivit bloggerilor, acelaşi lucru se întâmplă şi la Selidove, care avea o populaţie de peste 20.000 înainte de război.

”Se duc lupte stradă cu stradă în oraş”, potrivit lui Iuri Podoliaka, un blogger militar pro-rus de origine ucraineană.

”Asaltul asupra Selidove s-a intensificat.”

Alţi bloggeri pro-ruşi au publicat videoclipuri cu bombardamente intense asupra oraşului Selidove.

Reuters nu a putut verifica imediat filmările. Ministerul rus al Apărării nu a comentat şi nu a existat un comentariu imediat din partea Kievului.

Rusia controlează aproximativ 80% din Donbas, care acoperă o zonă de aproximativ jumătate din dimensiunea statului Ohio din SUA, şi avansează spre vest de-a lungul a aproximativ 100 km din cei 1.200 km ai frontului, din jurul oraşelor importante din punct de vedere tactic, Pokrovsk şi Kurakhove.

Războiul de 2 ani şi jumătate din Ucraina intră în ceea ce oficialii ruşi spun că este cea mai periculoasă fază, în timp ce forţele ruse avansează, iar Occidentul se gândeşte la modul în care se va încheia războiul.

Ucraina doreşte aderarea la NATO, un pas pe care Rusia l-a declarat inacceptabil. Statele Unite şi puterile cheie ale NATO nu au susţinut public cererea preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski pentru o invitaţie imediată la aderarea la NATO.

Forţele ruse, care au cucerit aproximativ o cincime din Ucraina, controlează 98,5% din regiunea Luhansk şi 60% din regiunea Doneţk. Împreună, cele două regiuni formează Donbas, care este epicentrul războiului.

După ce un preşedinte pro-rus a fost înlăturat în urma Revoluţiei Maidan din Ucraina din 2014, Rusia a anexat Crimeea şi au izbucnit proteste pro-ruse în părţi din Donbas, unde Moscova a început să sprijine forţele separatiste.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Israelul se răzbună pe Emmanuel Macron, după refuzul categoric al președintelui francez

ALEGERI ÎN MOLDOVA. Referendumul pro-UE pare să fie respins, după procesarea a mai mult de jumătate din procesele-verbale